You are here
Home > Moreni > Timp liber > Oamenii generatiei mele > DE LA PREOT PENTRU PREOT, AGHIRESUL FABRICI JUD CLUJ 28.03.2018

DE LA PREOT PENTRU PREOT, AGHIRESUL FABRICI JUD CLUJ 28.03.2018

    LACRIMI SI INTRISTARE IN PAROHIA AGHIRESUL FABRICI -JUD CLUJ , 14 ANI  DE CAND   PARINTELE                                                       ION STOIAN A  TRECUT LA CELE VESNICE !!!

 

CUVANTUL PREOTULUI SEBASTIAN  SERBAN  IN MEMORIA SI POMENIREA  MARELUI DISPARUT !!!

 

 In 28 martie 1952 ,intr-un sat din Maramuresul Voevodal, se auzea glasul cristalin, melodios si special al unui copil care vedea pentru prima data lumina zilei. Acel copil era nimeni altul decat vrednicul si alesul intre preoti, Ioan Stoian . Inca de la nastere, Dumnezeu l-a inzestrat cu multe daruri , dar printre cele mai importante daruri a fost cel al vocii si al cantatului. Ne gandim, copil fiind, a cantat pe dealuri poate sau in alte locuri, dar vedem ca la un moment dat se hotaraste sa I cante si sa-i aduca lauda lui Dumnezeu .

          Alege sa faca teologia si asa il intalnim pe viitorul slujitor al altarului cantaret al stranei catedralei Arhiepiscopale a Clujului. Atent selectionat dintre numerosii sai colegi de catre profesorii si slujitorii catedralei, tanarul teolog isi formeaza, educa si modeleaza aproape pana la perfectiune glasul sau in miile de ore pe care le-a petrecut la sfintele slujbe arhieresti si nu numai la catedrala din Cluj.

          Il slaveste si Il lauda pe Dumnezeu la prima parohie, la Ruginoasa, apoi aici, la Aghiresu Fabrici. De aproape 14 ani familia si noi, cei ce l-am cunoscut, suntem neajutorati: nu-i mai auzim vocea care atunci cand o ascultai te facea fericit te linistea, te facea mai bun, te incarca de o putere harica .PARINTE IOAN !!!! ne este dor de vocea ta calda si placuta ,ne este dor glasul tau angelic.

        Desigur, acum ai o misiune mult mai importanta sus, in cer, unde Il lauzi si-L slavesti pe Dumnezeu impreuna cu ingerii . Daca Dumnezeu ar fi randuit, astazi parintele Ioan Stoian implinea varsta de 66 de ani

       .A lasat in urma sa durere in sufletele tuturor celor din familie si tuturor credinciosilor ce l-au iubit si pretuit. A plecat dintre noi prea repede, dar a plecat impacat ca si-a vazut visul implinit: a lasat o catedrala „cum nu-i alta in zona” (zicea dansul), o biserica frumoasa, pe care noi, cei da azi, o folosim si ne mandrim cu ea.

 DACA AR FI TRAIT ASTAZI  IMPLINEA  66 DE ANI !!!

    Vesnica sa-ti fie amintrea tuturor celor din Aghiresul Fabrici, parinte Ioan Stoian !

            Cu recunostinta, Preot Serban Sebastian!

Aghiresul Fabrici -Cluj Napoca

                      28.03.2018

Vasile Dragomir
Nascut la 23.12.1951. Casatorit cu doi copii majori . Formatie profesionala =Inginer Foraj extractie (masterat in domeniul forajului dirijat din anul 1996) In momentul de fata , lucrez de acasa !!!
http://www.vasiledragomir.ro

Lasă un răspuns

Top