You are here
Home > Vacante/Calatorii > Jurnal De Calatorie Toscana 2017.2 „Hoinar” in Siena !

Jurnal De Calatorie Toscana 2017.2 „Hoinar” in Siena !

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Siena  este un oraș medieval în regiunea Toscana nordul Italiei , situat la circa 70 km sud de Florenta. Orasul este cunoscut datorita cursei de cai, Il Palio  care se desfasoara de doua ori pe an in timpul verii .

Domul din Siena, care a fost construit în secolele XII şi XIII, este una dintre cele mai frumoase biserici în stil gotic din italia Fațada impozantă prezintă scene sfinte create de mai mulți artiști de-a lungul timpului, inclusiv Pinturicchio. Unul dintre altare are câteva statui ale lui Michelangelo, în timp ce în capele se găsesc lucrări de Bernini, Donatello şi Guido da Siena. Libreria Piccolomini cu fresce pictate de Pinturicchio şi care conţine codurile vechi iluminate, este o privelişte nu trebuie ratată

Battistero di San Giovanni este în Piazza San Giovanni, în apropiere de Duomo. El datează din prima jumătate a secolului al XIV-lea. Interiorul are un naos și două nave, cu ziduri care sunt pline de fresce de Vecchietta şi cu o fantână de botez în centru, care este realizată din panouri de aur pe care este reprezentată viaţa Sfântului Ioan Botezătorul.

·         Biserica de Sant’Agostino

Biserica a fost construită în anul 1258. Printre multe piese interior, există două importante opere de artă: faimosul „Crocefissione” de Perugino şi „La Maestà” de Lorenzetti.

·         Muzeul Civic Siena

Muzeul Civic se află în interiorul clădirii municipalității, un minunat exemplu de arhitectură gotică. Găzduiește în interior capodopere ale artiştilor italieni şi celor din Siena: panouri, pânze şi fresce ce prezintă evoluţia artei, din secolul al XIV-lea în secolul al XVIII-lea.

·         Galeria Națională de Pictură  se află în interiorul Palazzo Buonsignori. Aceasta găzduieşte o colecţie valoroasă de capodopere ale artei din Siena, pictate între secolele XIII şi XVII, inclusiv „Madonna con Bambino” de Simone Martini şi „La Piccola Maestà” de Ambrogio Lorenzetti.

·         Muzeul Domului  se află într-o clădire care datează din secolul al XIV-lea. Aceasta ar fi trebuit sa fie o catedrală nouă a oraşului, dar nu a fost niciodată finalizată. în interior se află lucrări de artă din Duomo, inclusiv celebra sculptură „della Maestà” realizată de către Duccio di Buoninsegna.

·         Palazzo Pubblico

Această clădire minunată a fost finalizată la începutul secolului al XIV-lea. Salone del Mappamondo, cea mai mare sală din palat, plină în întregime cu fresce de Simone Martini şi Sala dei Nove, decorată de Ambrogio Lorenzetti, cu „Allegoria del buon governo” şi „Allegoria e gli effetti del cattivo governo”, considerată a fi primul ciclu de profan din arta occidentală din istorie, acest lucru fiind de remarcat.

·         Palatul Arhiepiscopului

Această clădire minunată se află la doar o scurtă distanţă de Dom şi găzduiește splendida pictură de Lorenzetti – „Madonna del Latte”.

·         Turnul Mangia

Torre del Mangia se află alături de Palazzo Pubblico . A fost construit în perioada 1338-1348 şi a fost numit astfel în onoarea primului său clopotar clopotar, cunoscut sub numele de Mangiaguadagni. Se poate ajunge în vârful turnul urcând cele 400 de scări. De aici puteți avea parte de o priveliște minunată asupra întregului oraş.

·         Santa Maria della Scala,

Santa Maria della Scala ocupă o suprafaţă de aproximativ 350.000 de metri pătraţi şi a fost construită iniţial ca un spital orășenesc, unul dintre primele spitale care au fost construite în Italia. Astăzi, multe părţi ale clădirii au fost recuperate datorită unui program de restaurare masiv şi există spaţii de expunere pentru artiştii internaţionali și cei locali. În interiorul clădirii se găsesc trei capele: Cappella del Manto, Cappella della Madonna, Cappella del Sacro Chiodo şi Biserica Santissima Annunziata.

·         Grădina Botanică Universitară,

Grădina Botanică din Siena datează din anul 1588, când Giardino dei Semplici a fost înfiinţată, în apropiere de Spitalul Santa Maria della Scala. Acesta a fost prima grădină botanică, unde medicii şi oamenii de ştiinţă din acea vreme puteau să studieze proprietăţile terapeutice ale multor plante oficinale. Începand din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, mai multe plante din toată lumea au fost adăugate în grădină, care a fost apoi transformată în Grădina Botanică Universitară. Astăzi, zona dedicată grădinii este de trei ori mai mare decât spațiul grădinii iniţiale şi deţine mii de plante exotice şi non-exotice.

·         Piazza del Campo

Aceasta este una dintre cele mai renumite piețe din Italia şi, probabil, cea cu forma cea mai originală. Piazza del Campo se află pe sit-ul unde a fost odată un forum roman, situat în fața Palazzo Pubblico și Torre del Mangia. Zona a fost iniţial folosită ca piaţă comercială şi doar în anul 1288 și-a schimbat destinația. De la 1327 la 1349, activitatea de pavaj a fost efectuată în piaţă, folosind cărămizi speciale de culoare roşie. Il Campo este înconjurată de clădiri medievale, cafenele în aer liber, restaurante şi trattorii, iar în luna august aici se desfășoară celebra cursă de cai, Il Palio.

·         Cursa de cai Palio – o cursă de cai ca nicăieri în altă parte, se desfășoară în Piazza del Campo din Siena pe 2 iulie şi 16 august, în fiecare an.

·         Universitatea din Siena (Università degli Studi di Siena) este una dintre cele mai vechi universități din Italia şi prima universitate care a fost finanţată din fonduri publice. Iniţial a fost numită Studium Senese. Universitatea din Siena a fost fondată în anul 1240. Universitatea are în jur de 20.000 de studenţi, aproape jumătate din populaţia totală a orașului Siena, care este de aproximativ 54.000 de locuitori. Astazi, Universitatea din Siena este recunoscută mai ales pentru Facultatea de Drept şi cea Medicala

Producţia de vin în mediul rural din Chianti se realizează din cele mai vechi timpuri: unele descoperiri etrusce au arătat că strugurii au fost cultivați în acea perioadă, dar Chianti a fost prima dată asociat cu vinul în anul 1404. De-a lungul secolelor, cunoscut sub numele de Chianti Classico a devenit din ce în ce mai celebru în Italia şi în străinătate. Unele dintre cele mai renumite vinuri sunt Nobile di MontepulcianoRosso di Montalcino şi excepţionalul Brunello di Montalcino, produs dintr-o viţă de vie Sangiovese în apropiere de Montalcino, care este învechit cel puțin 4 ani în butoaie de stejar sau de castan. Astăzi, 5 vinuri diferite DOCG şi 12 vinuri DOC sunt produse în zona din jurul Sienei.

Desi obositoare  prin multitudinea  de informatii pe care trebuia sa le absorbi intr-un  timp scurt  vizitarea orasului  a fost o buna experienta . asa am vazut noi  ieri 23.09.2017 orasul Siena .

·

Lasă un răspuns

Top