You are here
Home > Cărți > OAMENII GENERATIEI MELE – IN LOC DE INCHEIERE !!!

OAMENII GENERATIEI MELE – IN LOC DE INCHEIERE !!!

 

                                                ÎN LOC DE ÎNCHEIERE

     La final de editare a cartii “Oamenii Generatiei Mele” cateva ganduri: revin cu tema din titlu si ma gandesc ca de-a lungul vietii mele active de salariat am interactionat cu foarte multi oameni, de certa valoare si probitate morala pe care doream sa-i prezint publicului, dar din diverse motive acest lucru nu s-a putut intampla.

      Ma gandesc de exemplu la Sorin Lazarescu de “pamant” din Valea Lunga un fizician de renume stabilit de mai multi ani in Canada (care cu siguranta avea ceva de spus tinerei generatii).

      Ma gandesc de asemenea la fostul primar al orasului Moreni, Economist Vasile Goran stabilit si el in Canada in zona Toronto (cu care am interactionat multa vreme in calitatea domniei sale de consilier local apoi ca primar al orasului Moreni, care cu siguranta avea multe de povestit din perioada de 8 ani in care a indeplinit functia de primar) sau de fostul meu coleg de la Foraj Moreni Ing. Adrian Munteanu, stabilit in Germania de mai bine de 20 de ani (care avea multe de povestit din perioada cand meseria de inginer de foraj se facea cu zambetul pe buze si in care conta forta colectivului cu care lucrai).

       In cartea “Viata de petrolist “ la Cap 4 “ Truditorii din petrolul romanesc – sondorii”, referitor la forta si unitatea colectivului spuneam “Si poate relatiile interumane erau altfel. La sonda 6011 Bucsani erau doi sondori sefi, Iie Constantin din Ocnita si Bacioiu Vasile din Bucsani (ambii Jud. Dambovita) ambii “mancau forajul pe paine “. Cand Ilie Constantin a iesit la pensie, toata brigada (asa era atunci) a pus bani “mana de la mana “si i-am cumparat: un costum de haine, o palarie si un baston. Apoi el ne-a “cinstit” pe toti la Restaurantul Flacara din Moreni, la Gradina de Vara, parca te bazai mai mult pe colegul cu care lucrai, forajul se facea “mai cu placere”. Asa a fost atunci si asta a fost “cauza” de se faceau atunci acele performante.

       Apoi ma gandesc la fostii mei colegi si prieteni Inginerii: Habeanu Florin, Lupu Dorel, Sendroiu Mihai care cu siguranta aveau multe lucruri interesante de povestit, dar din pacate acum ei ne privesc “dintr-o stea “. Dumnezeu sa-i odihneasca.

        Intr-o discutie telefonica cu prietenul meu Ing. Adrian Munteanu, acesta imi “reprosa” ca in cartile mele nu m-am aplecat mai mult peste biografiile “monstrilor sacri” de la Foraj Moreni, cei ce ne-au “invatat meserie”. O fac acum, cu tot respectul cuvenit si ma gandesc cu recunostinta la Inginerii: Ciobanu Gheorghe, Litvin Ovidiu, Preda Ion, Ariton Ionescu sau Maistrii: Nicolae Badescu (unchiul meu), Ion Modolea, Nedelcu Simion, Gheorghe Stanciu – maistru mecanic (era o “vorba atunci referitoare la mecanicii de motoare “ei trebuie sa puna apa si ulei iar cand motorul se defecteaza il cheama pe Gheorghe Stanciu“. Ar fi avut multe de povestit acesti oameni.

         Astfel, in aceasta carte ati avut placerea de a citi biografiile unor oameni de exceptie (dupa parerea mea) din domenii diferite de activitate: 10 Ingineri, 10 Profesori (Invatatori), 3 Preoti, 2 Primari, 1 Dulgher, 3 Ofiteri, 1 Muzician, 1 Jurist, 1 Jurnalist, 1 Farmacist (Professor Doctor Honoris Causa).

        Am scris aceste biografii, noi pentru noi, dar sper sa fie citite cu placere si de urmasii si cunostintele noastre sau de orice cititor care poate aprecia (sau nu) ce fel de oameni au fost “Oamenii Generatiei Mele”.

Ing Vasile Dragomir – Catina , Prahova  Septembrie 2018

Lasă un răspuns

Top