You are here
Home > Vacante/Calatorii > VACANTA 2015 -5.1 ZIUA 5 . EXCURSIE : AGHIOS GHIORGHIOS- AGHIOS NIKOLAOS-INSULA SPINALONGA – INSULA KOLOKITA ( DOVLECELUL)- ORASUL NEAPOLIS (FABRICA DE ULEI DE MASLINE VASILAKIS)

VACANTA 2015 -5.1 ZIUA 5 . EXCURSIE : AGHIOS GHIORGHIOS- AGHIOS NIKOLAOS-INSULA SPINALONGA – INSULA KOLOKITA ( DOVLECELUL)- ORASUL NEAPOLIS (FABRICA DE ULEI DE MASLINE VASILAKIS)

Această prezentare necesită JavaScript.

Pentru ziua de 15.08.2015 , ziua nr 5 in insula am cumparat de la ghidul nostru o excursie spre orasul port (venetian) Aghios Nikolaos si de acolo prin Golful Elounda ( golful milionarilor) spre insulele SPINALONGA Si KOLOKITA .( excursia a costat 50 euro/persoana si includea masa de pranz- o friptura pe insula KOLOKITA( Dovlecelul)
La ora 8 am fost pregatiti de imbarcare la hotelul nostru din ANALIPSI unde ne astepta autocarul cu ceilalti turisti care au cumparat aceasta excursie . Drumul de la HERAKLION la AGHIOS NIKOLAOS ( in limba greaca , Aghios + Manastire) este de cca 80 km si se parcurge fara oprire in cca 80 minute. La cca 40 km de Heraklion soseaua intra intr-o zona preponderent muntoasa si in partea dreapta ni se infatiseaza Manastirea de Calugari Sf Gheorghe.( o manastire mare cu chilii sapate in stanca , cu o biserica generoasa unde am aprins lumanari pentru vii si morti ) o manastire de unde nu lipseau chioscurile cu suveniruri , apa si racoritoare.
Pe celalalt versant al muntelui am putut admira teritoriul Capritelor KRI KRI , care s-au dezvoltat in voie , deoarece pradatorii lor lipsesc cu desavarsire. A fost mai mult de o ora agreabila in aceasta zona de liniste si reculegere la cele sfinte.Asa am vazut noi atunci vizita de la Manastirea de calugari AGHIOS NIKOLAOS .
https://youtu.be/u-feLciJQTo https://youtu.be/L-ich5chw2M

Vasile Dragomir
Nascut la 23.12.1951. Casatorit cu doi copii majori . Formatie profesionala =Inginer Foraj extractie (masterat in domeniul forajului dirijat din anul 1996) In momentul de fata , lucrez de acasa !!!
http://www.vasiledragomir.ro

Lasă un răspuns

Top