You are here
Home > Diverse > Cartea Prof Tudor Pacuraru -„Dnestr-89, 30 de ani „, a fost publicata in revista EVENIMENTUL ISTORIC nr 28/25.06.2020 !!!

Cartea Prof Tudor Pacuraru -„Dnestr-89, 30 de ani „, a fost publicata in revista EVENIMENTUL ISTORIC nr 28/25.06.2020 !!!


         Imi face o deosebita placere sa semnalez ca aparitia acestei carti DNESTR -89 , 30 de ani , autor Tudor Pacuraru , dupa ce a vazut lumina tiparului la editura VATRA VECHE din TARGU MURES sub ingrijirea prof Nicolae Baciut , a fost prezentata prima data de site-ul personal : www.vasiledragomir.ro , aici :http://www.vasiledragomir.ro/o-noua-aparitie-editoriala-marca-tudor-pacuraru-volumul-dnestr-8930-de-ani/;
       Prin amabilitatea prof Tudor Pacuraru va prezint astazi prima pagina a Revistei EVENIMENTUL ISTORIC de astazi nr 28/ 26.06.2020 impreuna cu editorialul semnat de DAN ANDRONIC -directorul revistei .

2 thoughts on “Cartea Prof Tudor Pacuraru -„Dnestr-89, 30 de ani „, a fost publicata in revista EVENIMENTUL ISTORIC nr 28/25.06.2020 !!!

  1. Au fost văzuți și s-a și vorbit cu ei, înainte de 17 dec, dar nimeni nu a știut ce misiune au. Au fost văzuți și printre manifestanți la Timișoara, și îmbrăcați cu haine de soldați în rândurile armatei-aici este o problemă fiindcă au fost și milițieni și securiști cu asemenea haine, iar șefii militarilor din dispozitiv au crezut că sunt securiști travestiți. Erau mai în vârstă ca soldații, cam 30-35 ani aveau.Unii ofițeri au crezut că sa dat mobilizarea și sunt rezerviști. Ăștia au tras cu pistoale la picioare în timp ce militarii trăgeau în sus, declară soldații participanți. Agitatorii ,, omuleții verzi,, îi tot presau pe manifestanți să atace forțele de ordine, dar ei nu participau. Când au venit pompieri, în câteva minute omuleții verzi i-au spulberat dându-le și foc la mașini în timp ce manifestanții se uitau mirați cine naiba sunt așa de bine organizați și foarte puternici.

    1. Domnule Nicu ,
      Avand in vedere ca au trecut 30 de ani de la acele evenimente si faptele s-au prescris , intr-o discutie cu autorul cartii( acum in preajma publicarii editeiei a 2-a revazuta si adaugita , domnia sa apreciaza comentariul dvs si considera ca exprima o realitate traita , dar ar fi interesat de o depozitie asumata de domnia voastra cu pozitia ocupata de dvs atunci in 1989 ( militar simplu participant la revolutie ) , asta pentru a clarifica din punct de vedere istoric evenimentele de atunci . daca acceptati o depozitie o puteti face pe adresa site-ului meu ; contact@vasiledragomir.ro sau dragovas@gmail.com ,
      Salutari , Vasile Dragomir

Lasă un răspuns

Top