You are here
Home > Moreni > Timp liber > Oamenii generatiei mele > DE LA PREOT PENTRU PREOT, AGHIRESUL FABRICI JUD CLUJ 28.03.2020 !!!

DE LA PREOT PENTRU PREOT, AGHIRESUL FABRICI JUD CLUJ 28.03.2020 !!!

    LACRIMI SI INTRISTARE IN PAROHIA AGHIRESUL FABRICI -JUD CLUJ , 16 ANI  DE CAND   PARINTELE                                                       ION STOIAN A  TRECUT LA CELE VESNICE ( actualizare a unei postari din 28 martie 2018 ) !!!

 

 

     In data de 28 martie 2004 trecea la cele vesnice  alesul  si distinsul intre preoti , parintele ION STOIAN .

     Dupa o pastoratie  plina de incercari  si trecand  pe tot parcursul  misiunii de preot  prin mari incercari , pe toate le-a depasit  prin credinta tare in DUMNEZEU  dar si in MAICA DOMNULUI .

      A lasat in urma sa  biserica din AGHIRESUL FABRICI , una din cele mai frumoase din zona . Zilnic  majoritatea calatorilor din tren  ce ne tranziteaza localitatea ,atunci cand o vad  isi fac semnul sfintei cruci .

     Astazi incepand cu ora 10  , eu Preotul SEBASTIAN SERBAN   impreuna cu Preotul GHEORGHE LES  vom savarsi impreuna  cu toti credinciosii  care se afla in casa , slujba de pomenire  a celui  care a fost  parinte , duhovnic  si mijlocitor  in rugaciune catre DUMNEZEU  pentru toti  din turma  ce i-a fost incredintata  de DUMNEZEU !

    De 16 ani din ceruri ,parintele  IOAN  ne priveste din locasurile TATALUI CERESC  si se roaga pentru  toti credinciosii ortodocsi din parohie .

    Nici noi  nu-l vom uita , mereu ne vom aminti de el  !!!

DUMNEZEU SA-L IERTE SI SA-L ODIHNEASCA  IN PACE  !!!

28 martie 2020

PREOT SERBAN SEBASTIAN

 

CUVANTUL PREOTULUI SEBASTIAN  SERBAN  IN MEMORIA SI POMENIREA  MARELUI DISPARUT !!!

      In 28 martie 1952 ,intr-un sat din Maramuresul Voevodal, se auzea glasul cristalin, melodios si special al unui copil care vedea pentru prima data lumina zilei. Acel copil era nimeni altul decat vrednicul si alesul intre preoti, Ioan Stoian . Inca de la nastere, Dumnezeu l-a inzestrat cu multe daruri , dar printre cele mai importante daruri a fost cel al vocii si al cantatului. Ne gandim, copil fiind, a cantat pe dealuri poate sau in alte locuri, dar vedem ca la un moment dat se hotaraste sa I cante si sa-i aduca lauda lui Dumnezeu .

          Alege sa faca teologia si asa il intalnim pe viitorul slujitor al altarului cantaret al stranei catedralei Arhiepiscopale a Clujului. Atent selectionat dintre numerosii sai colegi de catre profesorii si slujitorii catedralei, tanarul teolog isi formeaza, educa si modeleaza aproape pana la perfectiune glasul sau in miile de ore pe care le-a petrecut la sfintele slujbe arhieresti si nu numai la catedrala din Cluj.

          Il slaveste si Il lauda pe Dumnezeu la prima parohie, la Ruginoasa, apoi aici, la Aghiresu Fabrici. De aproape 14 ani familia si noi, cei ce l-am cunoscut, suntem neajutorati: nu-i mai auzim vocea care atunci cand o ascultai te facea fericit te linistea, te facea mai bun, te incarca de o putere harica .PARINTE IOAN !!!! ne este dor de vocea ta calda si placuta ,ne este dor glasul tau angelic.

        Desigur, acum ai o misiune mult mai importanta sus, in cer, unde Il lauzi si-L slavesti pe Dumnezeu impreuna cu ingerii . Daca Dumnezeu ar fi randuit, astazi parintele Ioan Stoian implinea varsta de 66 de ani

       .A lasat in urma sa durere in sufletele tuturor celor din familie si tuturor credinciosilor ce l-au iubit si pretuit. A plecat dintre noi prea repede, dar a plecat impacat ca si-a vazut visul implinit: a lasat o catedrala „cum nu-i alta in zona” (zicea dansul), o biserica frumoasa, pe care noi, cei da azi, o folosim si ne mandrim cu ea.

 DACA AR FI TRAIT ASTAZI  IMPLINEA  66 DE ANI !!!

    Vesnica sa-ti fie amintrea tuturor celor din Aghiresul Fabrici, parinte Ioan Stoian !

            Cu recunostinta, Preot Serban Sebastian!

Aghiresul Fabrici -Cluj Napoca

                      28.03.2018

Vasile Dragomir
Nascut la 23.12.1951. Casatorit cu doi copii majori . Formatie profesionala =Inginer Foraj extractie (masterat in domeniul forajului dirijat din anul 1996) In momentul de fata , lucrez de acasa !!!
http://www.vasiledragomir.ro

2 thoughts on “DE LA PREOT PENTRU PREOT, AGHIRESUL FABRICI JUD CLUJ 28.03.2020 !!!

  1. Dumnezeu sa il odihneasca pe parintele Stoian. Zilele trecute am trecut pe la Seminarul Ortodox si din intamplare am vazut tabloul de absolvire a parintelui Stoian. Imi pare rau ca nu am facut o fotografie atunci.

  2. Vrednicul de cinstire preot Ioan Stoian s-a nascut în satul Răzoare, oras Târgu Lăpuș, fostul județ Someș cu capitala la Dej. ( plasa Lapus). Zona mai este cunoscută ca și ”Tara Lapusului” . S-a evidențiat prin calitatea educației și caracterului oamenilor din zonă și dacă ar fi să dăm cateva exemple 🙁 Mănăstirea Rohia cu părintele Nicolae ( Steinhardt), haiducul Pintea, muzicologul Leșe Grigore, latinistul acad. Vasile Latis, Viteazul, universitarii clujeni – Ioan Chirilă ( Teologie- pres. Senatului UBB) Nicolae Tomai ( ISE), Gabriela-Corina ZAHARIE,Valentin Zaharia, Bombonica Dogaru, Radu Oană, Dana Damian Buda, Aurel Bizo, Rodica Ungur (Medicină), Marian Proorocu ( Agronomie) , Radu Oană ( medicină), Lucia Criste ( UTCN), Florin Danciu, George Petrule ( Jurnalism), Simina Filip- consul al României la Dakar și în Thailanda, Viorel Damian Buda , Director Farmec. Cluj , fotbalistul Cristian Vasc, precum și alți foști elevi lăpușeni care au făcut cinste meleagurilor natale precum a fost și părintele Stoian. A fost atestată documentar in principal datorită domnitorului Petru Rares care a evidențiat vitejia si credința unor luptători pe care i-a avut în oaste din satele Lăpușului. Liceul teoretic de acum poartă numele voievodului moldovean retras. Se spune că asemănarea cea mai mare este cu oamenii din zona Năsăudului și datorită faptului că satele au apartinut Cetatii Ciceului.

Lasă un răspuns

Top