You are here
Home > Părerea mea > Despre Spitalele de stat vs Spitalele private

Despre Spitalele de stat vs Spitalele private


  Dupa ordonanta de urgenta de azi noapte ,emisa de Guvernul Orban ( referitoare la privatizarea sistemului de sanatate in Romania ), doresc sa va prezint experienta proprie referitoare la diferentele banesti intre un tratament la un spital privat si unul de stat .

Asadar dupa o vechime in munca   in petrolul romanesc  de 54 de ani , 5 luni si 8 zile  la sfarsitul anului 2017 ( la 2 ani de la pensionare) am fost depistat  cu o afectiune  cardiaca   ce putea fi rezolvata  printr-o operatie complicata pe cord deschis ( inlocuire valva aortica  si aorta ascendenta , diametrul interior al valvei aortice ajunsese la cca 6 mm fata de 25 mm  cat trebuie sa fie la un om sanatos )

      Afectiunea a fost depistata de specialistii cardiologi de la Spitalul  Privat Lotus -Ploiesti  si a fost confirmata de  de specialistii cardiologi de la Spitalul Privat  Sanador -Bucuresti , care au facut  si o evaluare a costului  operatiei in spitalul Sanador  cu internare 10 zile  , in suma de 10500 euro ( in conditiile in care Casa de Sanatate  deconta cealalta jumatate a costului  interventiei adica , inca 10500 euro )

     Intrucat  nu am dispus de acesti bani  si nu am dorit sa ma imprumut , mi-am indreptat atentia spre   Spitalele de Stat  care efectueaza astfel de operatii. Asa am gasit Spitalul  de Stat Agripa Ionescu  din Balotesti  care  primea pacienti cu astfel de afectiuni .

    Am obtinut o trimitere de la medicul de familie si m-am prezentat  la cabinetul Dr Butusina M, care m-a aceptat pentru operatie  , dar m-a trecut pe o lista de asteptare  de 3 luni  datorita numarului ridicat de pacienti  cu afectiuni asemanatoare .

    Am avut noroc ca  am trait  aceste 3 luni  si pe 24 aprilie 2018  am  reusit  sa mi se  faca aceasta operatie  complicata   de catre un colectiv de 5 medici  condus de chirurgul Mihalcescu Daniel , operatie care a durat 9 ore  dar care a reprezentat  un succes ( nu am platit pentru aceasta  operatie  nici un ron ).

 Iata ca pe 24 aprilie 2020  se inimplinesc 2 ani de la acel eveniment  si pot sa spun ca multumesc lui Dumnezeu  si colectivului de medici de la Spitalul  de Stat Agripa Ionescu  din Balotesti  pentru sansa  de a avea o noua viata  , dupa viata de munca din petrolul romanesc 

     Asadar eu am reprezentat un caz  tipic de pacient  care nu am avut posibilitatea   sa fac aceasta operatie intr-un  spital privat ,  dar am reusit acest lucru intr-un spital  de stat , de aceea apelul meu ar fi  nu lasati fara finantare  SPITALELE DE STAT  , oricum cine isi permite  se trateaza in  strainatate , dar in Romania  „CINE  ARE BANI TRAIESTE , CINE  NU ARE BANI MOARE ” !!!

PS

   Uite inca un aspect , Dupa ce am renuntat la solutia „Sanador” am primit o oferta de interventie pe cord , de la un cunoscut spital privat din Bucuresti . Spuneau ca interventia este fara incizie si presupune introducerea cu ajutorul unui cateter ( prin zona inghinala ) a unui „balon” care odata ajuns la valva aortica , printr-o „explozie controlata” provoca deschiderea fortata a valvei aortice ,care era „cocsata” evitand operatia . dar ce era socant pentru un om de conditie medie era costul interventiei de 35 000 euro si daca acceptam oferta lor imi faceau o reducere de 5 000 euro , nici o garantie ca interventia se putea solda cu un succes !!!

One thought on “Despre Spitalele de stat vs Spitalele private

  1. D-nul Vasile
    Lucrurile sunt de o simplitate dezarmanta .
    1. Medicii de la privat vin din sistemul de stat
    2. Banul este ochiul dracului si cum guvernarea este o „afacere” si afacerile sunt , nu-i asa , BANI .
    3. Nici o guvernare nu se face pentru „binele” poporului . Ea se face pentru : Binele mediului de afaceri sau pentru a obtine voturile care sa te mentina acolo SUS

Lasă un răspuns

Top