You are here
Home > Vacante/Calatorii > „Povestea” unei „Vacante de Vis” asa cum a fost , 5- Sorento -Positano – Amalfi sau traseul pe Marea Tireniana spre Coasta Amalfitana , Istorie si Turism !!!

„Povestea” unei „Vacante de Vis” asa cum a fost , 5- Sorento -Positano – Amalfi sau traseul pe Marea Tireniana spre Coasta Amalfitana , Istorie si Turism !!!


     In ziua de miercuri 09.10.2019 , in cadrul sejurului la Napoli  aveam programat  o excursie pe Coasta Amalfitana . Pentru aceasta  dimineata la ora  8.00 ne-am imbarcat in autocar  si am parcurs distanta Lettere -Castellamare di Stabia – Sorento  , pentru imbarcare intr-un mic vas de croaziera de cca 200 persoane , pentru a ne transporta  pe traseul  Sorento -Positano – Amalfi  ( traseul pe Marea Tireniana spre Coasta Amalfitana .

Ca de fiecare data  in aceasta vizita m-am documentat  acupra obiectivelor de vazut  din aceasta vizita si iata ce am aflat :

Despre Coasta Amalfi – prezentare, informatii, poze si recomandari

Cunoscuta in Italia drept Costiera Amalfitana aceasta zona turistica se afla in partea sudica a Peninsulei Sorrentine, in provincia Salerno. Linia de coasta care se identifica cu regiunea Amalfi se intinde intre orasele Positano – la vest si Vietri sul Mare – la est.

    Intreaga coasta, extrem de abrupta si cu niste peisaje absolut fantastice, este strabatuta de o sosea care pe alocuri a fost sapata in stanca sau cocotata pe poduri si cornise.

      Muntii Lattari, cu inaltimi de pana la 700 de metri pe linia tarmului (si pana la 1400 de metri in interiorul peninsulei), plonjeaza abrupt in Marea Tireniana care este extrem de limpede si calda tot timpul verii. Pe acesti versanti abrupti au fost sapate in stanca gradini suspendate, sosele, hoteluri, alei cu trepte – de fapt orasele intregi, cu biserici, muzee si strazi, orase 100% turistice care datorita pozitionarii lor cel putin ciudate au devenit, de-a lungul ultimelor decenii, adevarate statiuni de lux.

     Amalfi, Positano, Ravello, Minori si Sorrento su fost, in trecut mici asezari de pescari pentru ca astazi sa ajunga unele dintre cele mai frumoase statiuni ale rivierei italiene.

     Cocotate deasupra marii, aceste orasele – cu o populatie ce rareori depaseste 5000 de locuitori – sunt adevarate comori nationale datorita arhitecturii tipic mediteraneene, a vegetatiei bogate si a unui cadru natural cu adevarat unic in intreaga lume.

      Atat oraselul Amalfi cat si Positano, Ravello, Minori si Sorrento au muzee, galerii de arta, catedrale si biserici vechi.

    Coasta Amalfi | Cunoscuta in Italia drept Costiera Amalfitana aceasta zona turistica se afla in partea sudica a Peninsulei Sorrentine, in provincia Salerno. Linia de coasta care se identifica cu regiunea Amalfi se intinde intre orasele Positano – la vest si Vietri sul Mare – la est

Din portul Sorento ,  in jurul orei 10 ne-am imbarcat pe un mic vas de croaziera intitulat  SEREMAR  si am avut parte de o calatorie  linistita  cu un sore generos ( erau aproape 25 de grade  Celsius )

Uite cateva fotografii  de la imbarcare  si de pe  vasul  de croaziera

 Uite si un filmulet despre calatoria cu vaporul de la Sorento la Amalfi si retur 

    Cu cca 30 de minute inainte de Positano , am trecut pe langa un grup de  3 insule  de dimensiuni reduse , numite Insula Sirenelor  care are o legenda frumoasa  pe care vi-o prezint aici. , din cele 3 insule numai una este locuita  si acum apartine unui om de afaceri cu mare potential din Sorento , care o inchiriaza  pentru diverse evenimente  mondene , pe bani multi !!!

                        Uite si un filmulet  cu Insula Sirenelor din Marea Tireniana !!!

 

   Asa cum va spuneam mai sus Insula Sirenelor are o legenda frumoasa pe care vi-o prezint si eu  multumind lui Horia Dumitru Oprea si site-ului sau :https://istoriiregasite.wordpress.com/2014/01/25/legenda-sirenelor/

     Sirenele sunt legate de două episoade mitologice celebre. Atunci când Ulise a ajuns, pe mare, în apropierea insulei lor, sirenele au încercat din răsputeri să-i atragă pe el şi pe însoţitorii lui cu cântecul lor; Ulise le înfundase însă cu ceară urechile mateloţilor, ca să nu audă, iar el s-a legat de catargul mare al corăbiei, ca să nu se poată mişca: au rămas aşa până când au ieşit din zona în care cântecul sirenelor putea fi auzit.

    Sirenele sunt prezente şi în povestea argonauţilor. Printre eroii şi personajele mitice care făceau parte din echipajul corăbiei Argo se afla şi Orfeu: când au văzut corabia apropiindu-se, sirenele şi-au început cântecul, dar au fost lesne depăşite de arta lui Orfeu; pentru că le fusese ursit să trăiască numai atâta vreme cât nimeni nu putea trece de ele fără să fie mişcat de muzica lor, acestea, învinse, s-au aruncat în mare, unde au fost transformate în stânci.

 Prima oprire dupa cca 1 ora si jumatate  de mers pe mare a fost oraselul Positano , pe care in „aceasta viata ” merita sa-l vezi , lume multa , multi asiatici care cumpara tot ce vrei si ce nu vrei , dar care toti trebuie sa manance .

 Uite cateva fotografii  din pauza de aproape 2 ore cat am stat la Positano .

   De la Positano la Amalfi drumul  cu vaporul  dureaza cca 30 minute , asa ca in jurul orei 15 am coborat de pe vapor urmand ca pana la 18,30 ( ora cand vaporul nostru pleca spre Sorento ) sa avem program de voie .

Primul obiectiv vizitat a fost impunatoarea cladire a Domului , dupa care  am mancat de pranz ( trecuse de ora 16) , in care am incercat  Pizza of Diavolo  ( o pizza extrem de picanta   si mult condimentata ) . . Uite cateva fotografii din cele aproape 3 ore si jumatate  in care am vazut  noi Amalfi  ( partea dinspre port ) 

Uite un filmulet realizat de mine cu plaja din Amalfi !!!

 

Daca doriti sa vedeti cum au  relatat  si alti turisti romani  vizitarea Coastei Amalfitane  va invit   sa „umblati ” la Valiza cu Calatorii ”

aici:http://valizacucalatorii.ro/destinatii/europa/italia/cele-mai-frumoase-locuri-de-pe-coasta-amalfi/

Cele mai frumoase locuri de pe Coasta Amalfi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Top