You are here
Home > Diverse > Povestea unei vacante de vis asa cum a fost .Sicilia 2023- Cap 4, Taormina – 28.05.2023

Povestea unei vacante de vis asa cum a fost .Sicilia 2023- Cap 4, Taormina – 28.05.2023


                                                                                              TAORMINA

        Taormina este unul din cele mai renumite destinatii turistica din lume, datorita climei  blande , marii limpede  si a numeroaselor  cladiri artistice care dovedesc prezenta  diverselor civilizatii  care au avut loc  de-a lungul secolelor .

      Teatrul Grec  este fara indoiala  cea mai importanta atractie turistica  din Taormina  , nu numai prin originile sale antice grecesti  precum si prin locatia frumoasa , panorama este  una din cele mai incantatoare  care se cunosc .Alaturat teatrului  este situat Antiquarium  care adaposteste  numeroase descoperiri arheologice  iar in locul unde se afla acum  Piata Vittorio  Emanuelle  odinioara se ridica  un For Roman , de asemenea au fost gasite  vestigiile  unor bai termale antice .

      De un interes   deosebit artistic si cultural  este Palatul Corvaia  , o cladire din secolul al XV-lea , sediul primului parlament sicilian , cu o fatada frumoasa  crenelata , imbogatita cu ferestre  cu doua sprosuri  si un portal in stil gotic -catalan . In sugestiva Piata a Municipiului  se afla Catedrala San Nicola  cu fatada din secolul al XV -lea, cu poarta centrala , rozeta gotica  si cu ferestre  cu un spros 

      Cadedrala pastreaza in interior  printre altele  lucrari ale unor pictori  din Messina . In fata aceasteia  se gaseste o frumoasa fantana  din anul 1653  in stil baroc  impodobita cu figuri mitologice . Bulevardul principal  din Taormina se numeste  Corso Umberto  foarte frecventat de turisti .Parcurgand  bulevardul   se ajunge  in pitoreasca piata  0 aprilie  cu fosta Biserica Sf Augustin  ( sec XV) si Turnul cu Ceas 

      Nu departe se afla Abatia Veche sau Badiazza  o cladire crenelata  din secolul al XIV-lea  cu ferestre cu bifore  elegante  evidentiate prin incrustatii in roca vulcanica  si piatra ponce . Similar cu stilul Abatiei Vechi  este Palatul Ducilor Sf Stefan  sec XIV si sec XV  , resedinta antica  a familiei De Spuches . Castelul Medieval  situat pe varful Muntelui  Tauro de unde se poate admira o panorama splendida .

      Taormina inseamna deasemenea si mare , asadar iata  splendidul Golf al Sirenelor  feericul Golful  ci INSULA BELLA  cu stanci marine  si celebra Pestera Albastra . !

         Uite cateva fotografii facute de noi cu ocazia acestei vizite 

O alta prezentare frumoasa  a acestei bijuterii Siciliene  , am gasit-o pe ste-ul Calator  cu dor,cel mai frumos  orasel din Sicilia ,Taormina !

Cel mai frumos orășel din Sicilia: TAORMINA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Povestea unei vacante de vis asa cum a fost .Sicilia 2023- Cap 4, Taormina – 28.05.2023

    1. Te salut prietene , asa am procedat cu toate vacantele mele , inainte de plecare , cu mai mult de 1 luna , m-am documentat despre istoria locurilor pe care urma sa le vizitez , ce nu trebuia sa ratez , acum ce a iesit numai cititorii pot sa spuna , eu am pus toate fotografiile mele din vacante si pe cea de-a doua pagina de FB care este numai pentru asta .
      Ma bucur daca ti-a placut , Salutari !

Lasă un răspuns

Top