You are here
Home > Diverse > Revelion „sondaresc” la sonda 9 Caragele (Buzau). 01.01.2013 !

Revelion „sondaresc” la sonda 9 Caragele (Buzau). 01.01.2013 !

Revelion Sondaresc  la sonda 9 Caragele

       In data de  25. dec .2012. am inceput transportul si montajul  instalatiei TD 160 B , pe locatia  sondei 9 Caragele , situata  pe soseaua Faurei – Rm Sarat  in partea dreapta a „inelului de la Faurei .
        La gara Faurei convoiul CFR compus din 18 vagoane de marfa , a fost „garat” pe o linie speciala care permitea accesul automacaralelor si a mijloacelor auto grele care sa poata  descarca  coletele cu utilajele care compun instalatia de foraj .

       Operatia de descarcare si transport a durat 3 zile ( distanta de la gara Faurei la locatie era de cca 5 km ) . Am avut la dispozitie 4 automacarale mari de 18 tone si 12 autocamioane de mare tonaj ( lungi ) ptr transportul utilajelor ( instalatia de foraj autotractata si turla instalatiei au fost transportate de la Targu Mures la Caragele „pe roti” cu mijloace auto )
      Un schimb al formatiei de lucru , sub coordonarea maistrului de montaj Condrea Ion , a lucrat la gara Faurei si a descarcat utilajele in ordinea montarii instalatiei de foraj pe locatie .
     Celalalt schimb coordonat de mine asigura descarcarea rapida a utilajelor pe locatie si apoi montarea lor . Daca timpul este bun la o asemenea instalatie de foraj lucrarile de montaj se pot finaliza in cca 5 zile
       Am beneficiat de vreme buna , fara zapada  si lucrarile au avansat repede , astfel ca  in data de 31.12.2012 , eram in stadiu de turla ridicata  si  se lucra la fixarea pompelor si IPCN-ul .

      Formatia de lucru era cazata la Pensiunea  Rustic  din  Ianca, proprietatea d-lui  Baluta Fanel , carea asigura conditii  foarte bune de cazare si masa ( la cerere) .Intrucat urma revelionul am convenit cu patronul ca masa de seara sa fie de tip masa festiva cu aperitiv , 100 ml tuica /persoana si 1/2 l vin /persoana , friptura de porc cu cartofi prajiti, muraturi si prajituri .

      In ziua de 31.12.2012 ne-a pus la dispozitie  o sala in care a organizat o masa festiva de revelion cu tot personalul sondaresc de pe locatie ( mai putin 2 paznici  care au ramas la sonda ).

    „Petrecerea ” a durat pana la ora 2 ( cand in lipsa unui televizor ) toata lumea s-a retras in camerele lor , a doua zi  la ora 9 toata lumea a mers la sonda .  Au fost amintiri placute cu : Varga Andrei sofer, Varga Etelka ( bucatar)  Francisc Bala -Feri( responsabil mecanic)Draghici Costel Vinaur  , Ing sef formatie foraj , si altii pe care colegii precis ii vor recunoaste  !

2 thoughts on “Revelion „sondaresc” la sonda 9 Caragele (Buzau). 01.01.2013 !

  1. frumoase amintiri 600 de oamenii au avut un loc de munca asigurat la foraj sonde de un om de o inalta omeni administrator aron vasile sai dea dumnezeu multa sanatate intregi famili si sefi de sonda cu o mare omenie precum dragomir vasile //// dar din pacate uni sefi de sonda inpreuna cu referentii au falimentat firma si multi oameni au fost dati in somaj se cunosc bine autori///pacat am fost un colectiv ff frumos cu locuri de munca si conditi bune in campurile de la sonde.. la multi ani va doresc tuturor in 2018

  2. frumoase amintiri 600 de oamenii au avut un loc de munca asigurat la foraj sonde de un om de o inalta omeni administrator aron vasile sai dea dumnezeu multa sanatate intregi famili si sefi de sonda cu o mare omenie precum dragomir vasile //// dar din pacate uni sefi de sonda inpreuna cu referentii …………………………..

Lasă un răspuns

Top