You are here
Home > Diverse > Sindicatul Dreptatea -Automecanica Moreni !

Sindicatul Dreptatea -Automecanica Moreni !

Maistru Bucuroiu Constantin Liderul Sindicatului Dreptatea

SINDICATUL DREPTATEA

CONSTANTIN BUCUROIU – LIDERUL SINDICATULUI ”DREPTATEA”

Ca urmare a transformărilor economice, sociale, politice de după Revoluţia populara din 1989, a apărut ca o necesitate şi transformarea mişcării sindicale din S.C. Automecanica Moreni S.A.. pentru a lupta, în noul context, în apărarea drepturilor salariaţilor din această societate.

În perioada imediat următoare. Uzina Automecanica Moreni S. A., care făcea parte din sistemul industriei dc apărare, fiind unica producătoare de transportatoare blindate, a suferit transformări majore, cu un efect negativ asupra salariaţilor.

În aceasta conjunctură, Sindicatul „Dreptatea“ s-a afirmat ca un puternic şi consecvent apărător al tuturor membrilor săi.

Sindicatul „Dreptatea“ a făcut parte, la început, din Federaţia înfrăţirea Braşov, afiliată la B.N.S. în 1994, necesitatea unei reprezentări puternice în Bucureşti a determinat luarea deciziei de afiliere la Federaţia Solidaritatea 90, care face parte din Confederaţia Cartel Alfa şi este afiliată internaţional la F.M.T.I.

Sindicatul „Dreptatea“ este structurat în baza unui statut, cu organe alese. Reprezentanţi în funcţia de lideri în perioada 1990-2000 au fost ing. Aldea Vasilc, ing. Răşină Valeriu, ms. Bucuroiu Constantin, tehn. Neagu Constantin.

În urma alegerilor din septembrie 2000 a fost reales în funcţia de lider ms. Bucuroiu Constantin.

În perioada de la înfiinţare pană în prezent. Sindicatul „Dreptatea“ s-a făcut cunoscut prin dialogurile constructive la toate nivelurile, prin acţiunile organizate în spiritul respectării legilor sindicale şi bunele rezultate obţinute în urma acestora.

Astăzi, în urma programelor de restructurare. Sindicatul „Dreptatea“ are un numar de 585 de membri şi rămane consecvent principiilor înscrise în statut, principii care pot fi sintetizate prin deviza „TOTUL ÎN SLUJBA SALARIAŢILOR“.

Lasă un răspuns

Top