You are here
Home > Cărți > Viata de Petrolist , Cuvant inainte -Autor + Multumiri !

Viata de Petrolist , Cuvant inainte -Autor + Multumiri !

VIATA DE PETROLIST

CUVANT INAINTE –AUTOR + MULTUMIRI !

       La inceput a fost dorinta de a publica   online  cele doua carti unde sunt coautor , alaturi de prof  Ion Stoica , respectiv  ; Moreni  Un Secol De Petrol 1900-2000( publicata in anul 2001  la Editura Karmat Press Ploiesti , editor Marian Irimia ) si  Moreni 2002 Clipe In Istorie  ( publicata in anul 2003 la Editura Karmat Press Ploiesti , editor Marian Irimia ).

Fara sa am cea mai vaga idee  ce  presupune  publicarea unei  carti online  , spre norocul  meu  am gasit  o editura  specializata  in asa ceva , Editura Multimedia SRL  Drobeta Tr Severin  condusa de un patron  Nicolae Sfetcu , de formatie  fizician ( un  fost  director  al uzinei de Apa  Grea  de la Drobeta )  care stia ce vorbeste si ce face  si nu a fost greu sa ne  intelegem asupra  termenilor si conditiilor  de  realizare a celor doua carti , atat  in format de carte electronica  cat si in format de carte ce se poate tipari .

Deasemenea  mi-a creat spatiu de publicitate in libraria editurii Multimedia , intitulata SetThings , dar parca tot mai trebuia ceva .Dl  Nicolae Sfetcu  m-a sfatuit ca este bine  sa-mi fac un site personal  la inceput  gratuit  ( eu am marsat imediat la idee ) , astfel a luat nastere : www.vasiledragomir.wordpress.com , pe care am inceput sa postez ( cu “asistenta tehnica “ a d-lui  Nicolae Sfetcu )  subiecte  din viata cotidiana , amintiri din viata  mea de petrolist ( intre timp  in anul 2015  m-am pensionat  si am avut mai mult timp liber  pentru a ma dedica  scrisului )

Vizibilitatea site-ului a inceput sa creasca  ( postarile mele  au inceput sa fie vazute de  mai multi  oameni ) astfel  ca  din noiembrie 2016 si pana in prezent site-ul a avut 6340 vizualizari  si 4130 vizitatori . Este mult, este putin, pentru aceasta perioada  …. asa am inceput . Am totusi o satisfactie ca postarile mele au fost  vazute  de  vizitatori din  Romania  (4760 ori) , SUA  (198 ori), Italia (119 ori), Germania (100 ori), United Kingdom  ( 96 ori), Spania  (86 ori),Franta (43 ori),Norwai ( 33 ori), Austria ( 29 ori),Greece (26 ori), Olanda  ( 17 ori) ,Emiratele Arabe Unite ( 16 ori), Kuwait ( 16 ori), Turcia  ( 15 ori) ,Ungaria  ( 15 ori), Belgia ( 13 ori), Canada  (13 ori ),Irlanda ( 8 ori), Australia ( 6 ori) ,Israel ( 6 ori) ,Cipru ( 5 ori) , Irak ( 5 ori) ,European Union ( 5 ori) , Arabia Saudita  ( 5 ori ), Ukraina ( 5 ori), Kazakhstan  ( 4 ori) , Slovacia ( 4 ori), Bulgaria  (3 ori) ,Algeria , Polonia , Suedia, Vietnam , Algeria (3 ori) ,Brazilia , Albania, Danemarca , Japonia, Oman , Qatar ( 2 ori), Venezuela, Singapore,Angola ,Thailanda , Argeentina , Cehia , Egipt , Mexico ,Malaysia , Noua  Zeelanda , Rusia , Luxembourg ( 1 data )

Dupa cca 7 luni de existent a site-ului  si efectuarea a  cca 160 de postari   in toate  Categoriile site-ului  adica :Home, Moreni , Carti , Timp Liber , Vacante/Calatorii , Despre, De unde Vin, Viata de Petrolist ,Contact , am hotarat impreuna cu dl Nicolae Sfetcu  sa mutam  site-ul  www.vasiledragomir.wordpress.com pe un domeniu platit  si astfel   site-ul sa se transforme in : www.vasiledragomir.ro  care sa  preia toate postarile  de pana atunci  de  pe .wordpress.com.

Noul site :www.vasiledragomir.ro  , a devenit  activ incepand cu 1 iulie 2017 si pana in prezent are  4500 de vizualizari si 2200 de vizitatori , ca si celalalt site ( care este activ si urmarit in continuare) din Romania si din majoritatea tarilor  din lume .

Atat pe www.vasiledragomir.wordpress.com  cat si pe www.vasiledragomir.ro   exista o categorie intitulata Viata De Petrolist  care  cuprinde  14 postari pe teme  foarte diverse din activitatea mea de  petrolist  astfel : Despre mine , Director la Detubari in control la formatiile de lucru ,  Vizita Ambasadorului Marii Britanii la sonda 310 Bobocu, Sondorii –Truditorii din petrolul romanesc, Coborarea turlei la instalatiile de foraj tip TDA160 B si MR 7000, Coletarea  si incarcarea pe mijloace auto a unei inst de foraj de tip MR 7000, Probele de presiune la inceperea forajului ,Introducerea tubingului flexibil intr-o sonda , Punerea in productie a unei sonde , Viata de petrolist  pe platformele marine de foraj , Viata de petrolist  in desertul  Libyan si in desertul marocan de la Tendrara , Revelion Sondaresc la sonda 9 Caragele .

Toate  postarile sunt “impanate “ cu  cel putin 10 fotografii din arhiva personala care au legatura nemijlocita cu subiectul prezentat  in fiecare din postari . Sunt prezentate  proceduri  tehnice  de specialitate  cu care se opereaza in efectuarea  diverselor  lucrari  care s-au executat si se executa inca in forajul sondelor de petrol  si gaze , amintiri personale legate  de subiect , documente din arhiva personala  etc .Ideea  ca postarile de pe un site , sa genereze o carte nu este  noua  si recunosc , nu am rezistat nici eu acestei  tentatii. Asa s-a “nascut” VIATA DE PETROLIST

Aceasta a fost  “viziunea” mea asupra acestui  subiect “Viata de Petrolist” de la momentul noiembrie  2017 . Daca am prezentat bine ( sau nu)  aceasta “viziune” ramane ca  viitorii mei  cititori sa aprecieze  !

In final doresc sa aduc multumiri  pe  aceasta cale  d-lui  Nicolae Sfetcu  pentru ajutorul pe care mi l-a dat  in toate etapele creerii  site-urilor( fara de care nu as fi “razbit” in aceasta noua  experienta) ,  si familiei mele ca “m-a  suportat” in aceasta perioada .

CATINA-FLORESTI – NOIEMBRIE 2017 .

DRAGOMIR VASILE

Vasile Dragomir
Nascut la 23.12.1951. Casatorit cu doi copii majori . Formatie profesionala =Inginer Foraj extractie (masterat in domeniul forajului dirijat din anul 1996) In momentul de fata , lucrez de acasa !!!
http://www.vasiledragomir.ro

Lasă un răspuns

Top