You are here
Home > Diverse > 30.oct.2023 , Palatul Parlamentului -Camera Deputatilor, Sala Nicolae Balcescu . Gala Aniversara dedicata implinirii a 75 de ani de existenta a Universitatii Petrol -Gaze Ploiesti !

30.oct.2023 , Palatul Parlamentului -Camera Deputatilor, Sala Nicolae Balcescu . Gala Aniversara dedicata implinirii a 75 de ani de existenta a Universitatii Petrol -Gaze Ploiesti !


      Asa cum am mai anuntat , am primit o invitatie de participare la Gala Aniversara dedicata implinirii a 75 de ani de de traditie si performanta in educatie si cercetare de la Universitatea Petrol -Gaze Ploiesti.

     Am participat cu placere , insotit de fiul meu ing Bogdan Dragomir  care a beneficiat si el de o invitatie asemanatoare.

Program Gala Aniversara UPG 75 de ani

      Trebuie sa spun  ca este pentru prima data  cand  ajung la Palatul Parlamentului  la un eveniment  de asemenea anvergura , la care a participat  si fostul meu coleg  si prieten de la Schela Foraj Moreni , Ing Marian Costache .

Odata ajunsi la Secretariatul Galei  am avut placerea sa fim intampinati de Presedintele  Comisiei de Stiinta  si Tehnologie  a Camerei Deputatilor  , Prof  Zisopol Dragos Gabriel  care a avut amabilitatea sa faca  2 poze cu noi .

In sala am avut placerea sa revedem  mai multi fosti colegi si profesori  cu care ne-am salutat calduros .

    Imi face placere sa va arat  doi dintre prietenii mei , Dr Ing Nicolae Neagu  ex Romgaz  ( am lucrat multa vreme cu el  la conturarea  zacamantului  gazeifer de la Caragele   sau fostul meu coleg de facultate  Ing Vasile Ioan  ex ICPT Campina , ex MI  Petrogaz  ( un fluidist de exceptie din echipa d-lui Dr Ing Ana Ion  de la ICPT Campina 

        Si pentru ca nu stiu daca voi mai avea ocazia sa vad Palatul Parlamentului vreau sa va arat cateva imagini  cu   aceasta locatie vazuta de la Intrarea Ci  pe unde am avut acces .

       La plecare nu am ratat  ocazia  sa facem cate o fotografie  in fata drapelelor  Romaniei  si  cel al UE, sau la intrare  in sediul Parlamentului  pe ”covorul rosu” !

        Amintiri …Amintiri Placheta  si Brosura Aniversara  UPG 75 de ani !

 

Asa s-a incheiat o zi  incarcata de emotie  pentru noi , ca  si fosti absolventi ai UPG Ploiesti  !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “30.oct.2023 , Palatul Parlamentului -Camera Deputatilor, Sala Nicolae Balcescu . Gala Aniversara dedicata implinirii a 75 de ani de existenta a Universitatii Petrol -Gaze Ploiesti !

 1. Domnul ing. petrolist Vasile DRAGOMIR – specialist in forajul sondelor, prieten admirabil, atat profesional cat si personal, colegi de ,,suferinta,,la U.P.G.Ploiesti, cursuri serale, a fost expert Rig Manager, cu lucrari in multe zone petrolifere din tara, dar si in strainatate. Exemplu – in IRAQ, oil field B, sondele 8; 9, etc. Trebuie sa mentionez ca este un neobosit si talentat scriitor, avand cateva carti foarte apreciate, cu tematica, evident din industria petrolului. Ex. ,,Viata de petrolist,, ; ,,Moreni 2002 Clipe de istorie,, ; ,,Moreni – Un secol de petrol 1900-2000,, Acum, in acest articol, a relevat corect desfasurarea Galei Aniversare : 75 de ani de existenta a Universitatii Petrol si Gaze Ploiesti. Din dorinta de a reda cat mai multe informatii, in comentariul privind fotografia cu cei trei prieteni petrolisti, la mine: Ioan VASILE s-a strecurat o eroare, pe care sunt nevoit sa o rectific. Nu sunt ,,doctor inginer,, sunt simplu inginer petrolist, specializat, chiar expert in domeniul Fluide de Foraj (la unele contracte avute dupa pensionare, printre care si cu ASCOM Chisinau). Este adevarat ca la unele sonde, unde aveam contracte de asistenta tehnica, supervizorii imi spuneau: doctore, doctoras, dar in gluma. Domnule Vasile DRAGOMIR, te asigur de permanenta mea apreciere si admiratie pentru tot ce realizezi, pentru familia ta. Sanatate si continuitate!

  1. Dragul meu prieten Ioan Vasile
   Intrucat postarea de la ”Gala 75 de ani de existenta a UPG Ploiesti” se afla publicat pe site-ul personal ;www.vasiledragomir.ro , a fost foarte usor sa fac modificarea din articol , cu toate ca pentru mine , tu ramai un Doctor in fluide de foraj .
   Oricum eu eram convins ca tu ai finalizat lucrarile de doctorat .
   Cu stima Vasile Dragomir

 2. Salut, distinsul meu coleg, prieten profesional și personal! Bucuria de a fi împreună a fost imensa! Ai postat întâmplarea de la Gala Aniversara: U.P.G. 75, cu inspirație. Trebuie sa corectam o eroare apărută in dreptul meu: Ioan Vasile: nu sunt doctor inginer, sunt numai inginer. Este adevărat ca în șantierele petrolifere, din tara sau străinătate ( ex. Libia, unde am fost impreuna), supervizor îmi spuneau: doctorat, doctore, Țucu. rostite prietenește, în gluma. Cunoști atmosferă empatica, respectuoasa, amabila de la sonde, prietenia omniprezenta și bună dispoziție. Cu mult dor de acele vremuri, ȚUCU! Ești permanent admirat de mine în tot ceea ce faci. Sănătate și decizii înțelepte!

Lasă un răspuns

Top