You are here
Home > Moreni > Timp liber > Oamenii generatiei mele > OAMENII GENERATIEI MELE CAP 15 ,CU RESPECT SI ADMIRATIE DESPRE „OAMENII DIN VALEA LUNGA”- AZI LT COL (R) NICA VALERIU

OAMENII GENERATIEI MELE CAP 15 ,CU RESPECT SI ADMIRATIE DESPRE „OAMENII DIN VALEA LUNGA”- AZI LT COL (R) NICA VALERIU

„FIII SATULUI”  VALEA LUNGA  OGREA – LOCOTENENT COLONEL (REZ)  NICA  GHE  VALERIU  !

     L-am intalnit  la Festivalul „Salcamule de la Drum ” si a intalnirii cu „Fiii Satului” organizat de Primaria  Valea Lunga  in luna octombrie 2017 si mi-a facut mare placere sa  port cu domnia sa o conversatie despre trecutul prezentul si viitorul acestei frumoase localtati de pe valea Cricovului Dulce , despre necesitatea de a-l ajuta pe IUSTIN CRACIUN   in imbogatirea MUZEULUI  SATULUI din cadrul CAMINULUI CULTURAL  din VALEA LUNGA CRICOV  cu noi exponate   vechi  recuperate din gospodariile  locuitorilor satului .

      Scurt si concis  asa cum ii sta bine unui militar  NICA  GHE VALERIU  mi-a oferit cateva repere biografice  din  viata domniei sale  si din cariera militara . Daca aveti timp si dispozitie…….. cititi !!!.

                                                         LOCOTENENT COLONEL (REZ)  NICA GHE. VALERIU

Nascut la data de 13 iulie 1955 in localitatea Valea  Lunga Cricov, comuna Valea Lunga, judetul Dambovita.

Parinti, frati – Tata, Gheorghe,  sondor -sef la Schela  Petroliera  Moreni iar Mama, Maria, casnica.

Copilaria, pana la varsta de 14 ani, mi-am petrecut-o in casa parinteasca din satul Ogrea (actualmente Valea Lunga Ogrea),  alaturi de cei patru frati, fiind cinci copii la parinti (4 baieti si o fata).

lntre anii 1962-1966, am urmat cursurile  Scolii Elementare din satul Ogrea clasele  1-4, sub indrumarea  invatatorilor  Popescu Valeria  si Popescu  loan. Clasele 5-8 le-am parcurs la Scoala Generala  Cricov,  intre anii 1966-1970, diriginte prof. Georgescu  Cornelia. lntre anii 1970-1974, am urmat cursurile Liceului  Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza, jud. Prahova. ln septembrie 1974 am inceput cursurile Scolii Militare de Ofiteri Activi din Sibiu, arma, artilerie si rachete, pe care am absolvit-o  in anul 1977, cu gradul de locotenent.

                                                                   LOCOTENENTUL  NICA GHE VALERIU

Cariera militara – ln perioada sept. 1977- martie 2000, am ocupat diverse functii, de la commandant pluton- comandant baterie,  la sef serviciu si sef birou, in mai multe unitati  militare  din cadrul  Ministerului Apararii  Nationale.

Familia – sunt casatorit  din anul 1980, am 2 fete casatorite si trei nepoti. ln martie 2000 am trecut in rezeva, ca pensionar militar. ln luna mai 2000,  in baza studiilor de topografie pe care le-am urmat in Scoala Militara si a unui examen reusit in cadrul Agentiei  de cadastru si Publicitate  lmobiliara, am obtinut  licenta in domeniul cadastrului, geodeziei si cartografiei si, din acel moment si pana in prezent, imi desfasor activitatea  ca persoana autorizata in acest domeniu.

Nica Valeriu 

Valea Lunga Ogrea 

20.02.2018

Vasile Dragomir
Nascut la 23.12.1951. Casatorit cu doi copii majori . Formatie profesionala =Inginer Foraj extractie (masterat in domeniul forajului dirijat din anul 1996) In momentul de fata , lucrez de acasa !!!
http://www.vasiledragomir.ro

Lasă un răspuns

Top