You are here
Home > Moreni > Timp liber > „Pusca si cureaua lata” si „Rau ma dor, ochii ma dor” -Melodii traditionale ardeleneasti !!!

„Pusca si cureaua lata” si „Rau ma dor, ochii ma dor” -Melodii traditionale ardeleneasti !!!

      In postarea  de azi doresc  sa va prezint  doua melodii ardelenesti pe care eu le apreciez foarte mult ; „Pusca si cureaua lata” si „Rau ma dor, ochii  ma dor ” in interpretatea  sotilor  Valeria si Traian Ilea  !!!  

      De cate ori ascult sau vad interpretata melodia „Pusca si cureaua lata „, o amintire revine obsesiv si anume ;
In anul 2008 , am fost invitat la restaurantul Diamant din Targu Mures la nunta fiicei prietenului meu ing Mihai Malos ( atunci unul din directorii de la TM Drill Tg Mures .
      Totul a fost frumos ( ca la o nunta cu staif) pana cand orchestra si solistul lor a inceput sa cante aceasta melodie , moment in care dl Maier I ( atunci casierla TM Drill ) cu o voce „ingereasca ” a mers la orchestra , a luat microfonul si a inceput sa cante el . Aproape instantaneu cca 50 de barbati ( nuntasi ) au venit langa dl Maier I, si au creat un cor adhoc barbatesc , ce au cantat cu mult patos aceasta melodie (toata lumea stia versurile cantecului )
      De aceea si acum  cand ascult aceasta melodie  in definiv  tragica , asemanatoare cu destinul  omului , primele versuri din refren  parca iti amintesc mereu ” Pusca si cureaua lata , Ce barbat am fost odata „

Asa este si in viata , pentru cei care va place genul  …vizionare placuta  !!!

Lasă un răspuns

Top