You are here
Home > Moreni > Moreni > Societatile de asigurari existente in Moreni in anul 2002 !!!

Societatile de asigurari existente in Moreni in anul 2002 !!!

Ing Balas Mircea – Sef Agentie SC Asirag Sa

S.C. ASIRAG S.A.

S.C. Asigurare-Reasigurare Industriilor Argeş – ASIRAG S.A. este una dintre cele mai mai companii de asigurare romaneşti, ¡nfinţata in anul 1999 prin aportul de capital a 8 societăţi comerciale de succes.

ASIRAG a devenit astfel sinonim cu garantul proprietarilor de automobile, în baza unui sistem financiar de peste 11 miliarde de lei. Numărul mare de poliţe de asigurare încheiate a impus extinderea gamei de asigurări la scara naţionala prin deschiderea a peste 12 sucursale şi agenţii, venind in întampinarea amintiţilor proprietari.

INGINER BALAŞ MIRCEA ŞEF AGENŢIE

În acest sens, şi în oraşul Moreni s-a deschis, în 2001, agenţia de asigurări subordonata sucursalei cu sediul în Targovişte, care împreuna cu mai varstnicele agenţii din o- raşs asigura cetăţenilor domiciliaţi în oraşul Moreni, dar şi din localităţile învecinate, posibilitatea a- sigurarii bunurilor agonisite mai greu sau mai uşoi în viaţa.

ASTRA S.A.

Sediul Societatii Astra Sa
Ec Baloiu Cristina -Sef Agentie Astra

SEDIUL ASTRA S.A.

Societatea de asigurare-reasigurare Astra S.A. a fost înfiinţata la data de 1 ianuarie 1991 prin Hotărarea nr. 1297 din decembrie 1990 a Guvernului Romaniei.

Astra este singura societate cu capital majoritar de stat de pe piaţa asigurărilor din Romania, ce a preluat, administrează şi dezvolta un portofoliu important de clienţi, persoane fizice şi juridice.

Astra S.A. este o societate pe acţiuni, 76, 67% din capitalul sau aparţinand APAPS; 5,67% SIF Banat Crişana; 5,67% SIF Transilvania; 5,67% SIF Muntenia; restul de 1,65% fiind deţinut de persoane fizice.

Din tradiţia de 50 de ani, din care ultimii zece sub acest nume, Astra beneficiază de experienţa şi profesionalismul unei activităţi consolidate şi se bazează pe un management performant şi pe o filozofie organizaţionala rezumata prin cuvintele cheie: rapiditate – solicitudine – eficienţa. Activitatea de baza a societăţii consta în încheierea de asigurări şi operaţiuni de reasigurare. Obiectul prioritar fiind satisfacerea deplina a clienţilor şi creşterea portofoliului de asigurări.

Astra S.A. se bucura de o serie de avantaje care-i conferă un bun potenţial pe piaţa romaneasca de asigurări. Cel mai mare avantaj comparativ este volumul mare de lichidităţi pe care îl poseda, ceea ce-i permite despăgubiri rapide şi sigure, şi în general o dinamica financiara mai ampla.

Lichidităţile conferă societăţii o bonitate fiscală ridicată, care la randul său dă Astrei posibilitatea să desfăşoare cel mai amplu program de reasigurare de pe piaţa romanească.

Un alt avantaj comparativ al Astrei este reţeaua teritorială bine dezvoltată pentru nivelul Romaniei, alcătuită din peste 150 de unităţi operaţionale, in marea majoritate cu dotare logistică şi informatică de ultimă generaţie. Dispersia teritoriala a unităţilor permite o abordare optimă a cererii.

Astra se bucură de avantajul unui grup de experţi de înaltă clasă, cu experienţă vastă în domeniul serviciilor de asigurare-reasigurare. Alături de aceştia se află un număr de peste 1000 de lucrători.

Asociaţia de asigurare-reasigurare Astra S. A. participă în mod regulat la lucrările organizaţiilor de specialitate, cum ar fi: Uniunea Internaţională a Asigurărilor Maritime şi Uniunea Internaţională a Asigurărilor de Aviaţie, este mambra a Asociaţiei Asigurărilor din Ţările in Curs de Dezvoltare. Ca dovadă a recunoaşterii internaţionale de care se bucură, in 1998, Astra S.A. a fost încadrată de International NetWork of Insurance drept reprezentant în Romania al acesteia, lucru ce va contribui la dezvoltarea portofoliului de a- sigurări cu persoane fizice sau juridice.

ECONOMIST BALOIU CRISTINA, ŞEF AGENŢIE

De la înfiinţare, Societatea Astra s-a dezvoltat continuu, a- jungand la un capital social subscris şi vărsat de la 1 miliard de lei în 1991 la 50,4 miliarde de lei în acest moment.

Agenţia Moreni

– înfiinţată în anul 1998
– clienţi: G.P.S., IMUT, Schela Petrol, Detubari Sonde S.A., S.C. COMO
– 95 de colaborări (agenţi) în toate comunele arondate
– volum de încasări anual: 3,5 miliarde de lei

Lasă un răspuns

Top