You are here
Home > Vacante/Calatorii > VACANTA 2016. ZIUA 3, PLIMBARE MILA 23 – PADUREA LETEA !!

VACANTA 2016. ZIUA 3, PLIMBARE MILA 23 – PADUREA LETEA !!

Această prezentare necesită JavaScript.

In ziua de 22.07.2016 am avut in program o plimbare  in nordul  Deltei Dunarii la Padurea Letea  situata in comuna C.a. Roseti. vezi aici;http://www.info-delta.ro/delta-dunarii-17/padurea-letea–120.html

In jurul orei 9 dimineata am plecat  tot grupul care se afla la pensiune  ( 14 persoane) cu 2 barci cu motor ( ale pensiunii )  spre padurea Letea .Am ajuns dupa aproape 2 ore  de mers  , pe o Dunare linistita  , „tulburata” de valurile vaporaselor  sau barcilor  cu turisti   care treceau continuu  ( spre sau de laPadurea Letea) .

In comuna C.A. Roseti ne asteptau  mai multe „Daktari” ( masini  gen ARO  decapotabile , pregatite sa transporte pe bancute turisti de la tarm spre Padurea Letea .Dupa imbarcarea in masini  a urmat un drum de cca 10 km  pana la rezervatia naturala Padurea Letea cu „celebrii cai salbatici” care dupa spusele ghidului nostru , nu sunt salbatici de loc ( multi localnici isi tin caii in acea zona ) .La coborarea din masini a urmat un drum prin padure de cca 2 km  in care am admirat o padure virgina de stejari , mesteceni  si alti arbori.

Padurea propriuzisa  este intr-o zona incercuita  cu gard de sarma ghimpata , cu vegetatie  bogata  crescuta miraculos intr-o zona predominant nisipoasa . La intoarcere la marginea comunei CA Roseti se afla un lac cu apa sarata intitulat Lacul Sarat, despre care localnicii spun ca nu seaca niciodata .Asa am vazut noi atunci aceasta vizita la Padurea Letea.Uite si cateva filmulete faute atunci . aici;https://youtu.be/0vy7xlPR968
sau aici;https://youtu.be/hj64e_CSFFo

Vasile Dragomir
Nascut la 23.12.1951. Casatorit cu doi copii majori . Formatie profesionala =Inginer Foraj extractie (masterat in domeniul forajului dirijat din anul 1996) In momentul de fata , lucrez de acasa !!!
http://www.vasiledragomir.ro

Lasă un răspuns

Top