You are here
Home > Moreni > Moreni > INVATAMANTUL IN ORASUL MORENI 2002 . GRUPUL INDUSTRIAL DE PETROL MORENI !!!

INVATAMANTUL IN ORASUL MORENI 2002 . GRUPUL INDUSTRIAL DE PETROL MORENI !!!

GRUPUL ȘCOLAR INDUSTRIAL PETROL MORENI
. Anul înființării instituției de învățămînt: 1924.
2. Modificări intervenite în timp (denumire, structura pe niveluri de pregătire):
– In 1924 s-a inființat sub denumirea de Școala Industriala si a aparținut Ministerului Muncii, Cooperatiei si Asigurarilor Sociale. Durata de scolarizare era de trei ani in meseriile: tamplari, mecanici, strungari si electricieni, pentru ucenicii de la intreprinderile de petrol din Moreni.
– In 1934, școala industrials a fost inlocuita cu școala profesionala si apartinea Ministerului Muncii, Sanatatii si Ocrotirii Sociale. Durata de scolarizare era tot de trei ani, in meseriile: croitori, tinichigii, telefonisti, fierari, turnatori, mecanici, strungari, sudori, electricieni, pentru ucenicii intreprinderilor industriale si ai patronilor.
– In 1942 revine tot la școala Industriala si apartine tot de Ministerul Muncii. Durata de scolarizare era de patru ani.
– Din 1947 pana in 1955 s-a numit școala profesionala de Petrol si apartinea Ministerului Minelor si Petrolului pana in 1951, si din 1951 pana in 1955 apartinea Directiei Generale a Rezervelor de Munca, Regionala Ploiesti. Durata de scolarizare era de 2 ani in meseriile: sondori, mecanici, strungari.
– Din 1955 functioneaza ca școala profesionala de ucenici si apartinea Ministerului Industriilor, Petrolului si Chimiei. Durata de scolarizare era de 2 si 3 ani in meseriile: sondori, strungari, sudori, lacatusi, operatori, mecanici.
– In 1968 s-a transformat in Grupul școlar Petrol Moreni cuprinzand : scoala profesionala invatamant zi (cu meseriile: sondori, strungari, sudori, lacatusi, operator!, cazangii, rectificatori, frezori cu durata de scolarizare de 3 ani), scoala profesionala invatamant serai (cu meseriile: electricieni si mecanici, cu durata de scolarizare de 2 ani), scoala tehnica de maistri (cu meseriile: lacatusi si prelucratori cu durata de scolarizare de 3 ani) si scoala tehnica postliceala (cu meseriile: contabilitate si electromecanic, cu durata de scolarizare de 2 ani).
– Din 1974, in unitatea scolara au luat fiinta clase de liceu industrial, curs de zi si seral cu profilul mecanic si electrotehnic, constituindu-se in cadrul Grupului școlar Petrol Moreni, Liceul mecanic nr. 2 Moreni. Din 1977 s-a infiintat si profilul mine, petrol si geologie.
– Din 1977 pana in 1990 s-a mentinut aceasta structura pe cele 3 profiluri si forme de invatamant.
– Din 1990 si in prezent unitatea scolara s-a numit: Grup școlar Industrial Petrol Moreni, avand structura prezentata la indicatorul general nr. 3.

Vasile Dragomir
Nascut la 23.12.1951. Casatorit cu doi copii majori . Formatie profesionala =Inginer Foraj extractie (masterat in domeniul forajului dirijat din anul 1996) In momentul de fata , lucrez de acasa !!!
http://www.vasiledragomir.ro

Lasă un răspuns

Top