You are here
Home > Vacante/Calatorii > Jurnal De Calatorie Toscana 2017.4 „Hoinar „in Pisa !!!

Jurnal De Calatorie Toscana 2017.4 „Hoinar „in Pisa !!!

Pisa este un oraș cu aproximativ 90.000 de locuitori, reședință a provinciei Pisa  , din regiunea  Toscana  Italia , aflat la gura de vărsare a râului Arno  în Mediterana .

Al șaselea oraș al Toscanei dupa populație, orașul face parte dintr-un teritoriu al provinciei Pisa  cu caracteristici omogene (numit „zona pisană”), care impreuna cu orașele invecinate Calci, Cascina San Giuliano Terme, Vechiano si Viscopisano  ajunge să numere circa 190.000 de locuitori cu o suprafată de circa 475 km². Reprezintă un vârf al așa zisului „triunghi industrial” constituit din orașeleLivorno, Pisa și  Collesalvetti, a cărui populație totală ajunge la peste 260.000 de locuitori cu o suprafață de circa 400 km².

În Pisa se găsește cel mai mare aeroport din regiune, Aeroportul Galileo Galilei.

Pisa găzduiește trei dintre cele mai importante instituții universitare italiene și europene: Universitatea din Pisa, scoala Normala Superioara și Școala Superioară Sant’Anna, precum și Consiliul Național al Cercetării și numeroase institute de cercetare.

Pisa a fost una dintre cele patru Republici Marine ale Italiei împreună cuGenova,Amalfi si Venetia. Orașul era un important centru comercial în Evul Mediu și controla o flotă mediteraneana  importantă. Dintre piețele cele mai importante ale orașului se remarcă faimoasa Piață a Domului, cunoscută ca Piața Miracolelor, declarată în 1987 patrimoniu mondial al umanitatii, cu Catedrala construită cu marmură albă și colorată, între 1063 și 1118, în stil romanic pisan, cu ușile din bronz ale Sfântului Ranieri, operă a lui Bonanno Pisano și amvonul lui Giovanni Pisano. În piață se înalță Turnul inclinat, clopotniță din secolul XII , înaltă de 56 m, care și-a dobândit înclinarea caracteristică la zece ani de la începutul construirii sale, astăzi unul dintre monumentele italiene cele mai cunoscute din lume.

Alte obiective turistice importante sunt și Piața Cavalerilor sau Biserica Santa Maria della Spina.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Top