You are here
Home > Diverse > „OAMENII GENERATIEI MELE” , CAP 8 -TINERII FRUMOSI SI TALENTATI AI COMUNEI VALEA LUNGA – DAMBOVITA , AZI ELENA ( ALINA) DRAGOMIR !

„OAMENII GENERATIEI MELE” , CAP 8 -TINERII FRUMOSI SI TALENTATI AI COMUNEI VALEA LUNGA – DAMBOVITA , AZI ELENA ( ALINA) DRAGOMIR !

                                             Elena ( ALINA) DRAGOMIR , UN TALENT  CARE A CONFIRMAT  ASTEPTARILE !!!

      La nici 34 de ani  are o „viata plina”, este  profesor la Colegiul Național ,,Constantin Cantacuzino” din Târgoviște , participant activ la „viata culturala ” a  Comunei Valea Lunga  ( de unde provine), participant la multe concursuri si festivaluri de muzica ( unde a obtinut numeroase premii  vezi  festivalul Crizantema de Aur -Targoviste ) ,Alina Dragomir este un artist tinar  care pune mult suflet in tot ce face . 

Am cunoscut-o in octombrie 2017  cu ocazia Festivalului Salcamule de la Drum  si a intalnirii cu Fiii Satului , eveniment organizat de  Caminul Cultural cu sprijinul Primariei Valea Lunga .Am ramas placut impresionat  de vocea  ei  calda si melodioasa, de tinuta scenica  ce este caracteristica  marilor artisti  si imi face o deosebita placere  sa va invit  sa parcurgeti cateva note biografice scrise chiar de ea .

     M-am născut la 21 octombrie 1984, în com. Valea  Lungă -Cricov, județul Dâmbovita,având părinți pe Dragomir Maria și Dragomir Ștefan și un frate, Dragomir Constantin.

      Am absolvit Școala generală din  satul natal, după care am urmat Liceul de ,, Muzică și Arte plastice” din Târgoviște in perioada 1999 – 2003.

     În anul 2002 am devenit membră a Coralei mitropolitane din Târgoviște, iar în anul următor am  susținut admiterea la ,, Facultatea de Științe și Arte ” , finalizând-o ca sef de promoție ( 2007).

      În perioada 2007 – 2009, după susținerea examenului de titularizare, am obținut postul de profesor la Liceul ,, Balașa Doamna”, timp in care am avut și funcția de artist liric al Filarmonicii,,Muntenia” din Targoviste.

      Urmatorii doi ani,( 2009 – 20011 ) au însemnat continuarea studiilor la Universitatea Națională de Muzică din București, unde am urmat studiile de masterat și am fost colaborator al Corului ,,Madrigal” și al corului Operei Naționale.

      Revenind la catedră, din anul 2013 sunt profesor la Colegiul Național ,,Constantin Cantacuzino” din Târgoviște.

Activitatea muzicală a adus cu sine numeroase evenimente si obtinerea unor premii dintre care :

– Mențiune – concursul ,, Marțian Negrea” 2007

– Mențiune – ,,Crizantema de Argint ” – Chișinău 2008

-Premiul special al Consiliului județean -,,Crizantema de Aur ” 2008

-Premiul 3 – Crizantema de aur 2013

                                                                     Elena Dragomir – Crizantema de Aur 2013

 

 Elena Dragomir pe scena Căminului Cultural la Festivalul folcloric „Salcâmule de la drum”octombrie 2017 !

ALINA DRAGOMIR
VALEA LUNGA CRICOV
20.02.2018

Vasile Dragomir
Nascut la 23.12.1951. Casatorit cu doi copii majori . Formatie profesionala =Inginer Foraj extractie (masterat in domeniul forajului dirijat din anul 1996) In momentul de fata , lucrez de acasa !!!
http://www.vasiledragomir.ro

Lasă un răspuns

Top