You are here
Home > Diverse > Ursei -Dambovita, „Satul de sub munte”-Incercari de realizare a unui Muzeu al Satului !

Ursei -Dambovita, „Satul de sub munte”-Incercari de realizare a unui Muzeu al Satului !

Această prezentare necesită JavaScript.

Asa cum spuneam in postarea de vineri  01.09.2017 , insotit de prof Ion Stoica , de „pamant” din Urseiu si de dl Iustin Craciun  realizatorul „Monografiei Lungenilor ” si director al Caminului Cultural Valea Lunga , am continuat calatoria  prin „Sate de sub munte-Ursei,Visinesti,Sultanu,Dospinesti”pentru a vedea cateva incercari  de realizare a unor „Muzee ale Satului ” infiintate in locuinte traditionale  romanesti ce au fost  locuite  de mosnenii acelor timpuri.

In ultima portiune a satului Urseiu  intr-o casa taraneasca cu pridvor  din sec al XIX-lea , reconstruita in 1960 reamenajata in 2014 ,  o fosta proprietate de familie  , a fost amenajat de prof Stoica Ion un mic muzeu al satului,  cu multe obiecte  de imbracaminte  sau de mobilier  caracteristice zonei mosnenilor  de acum mai bine de un secol .

Fiecare element al muzeului este datat si fisat  cu o coala A4 plastifiata  care sa poata rezista timpului .

Pentru cine este interesat de istoria acestor   localitati va recomand cu caldura cartea prof Stoica Ion  intitulata „SATE DE SUB MUNTE : URSEI,VISINESTI,SULTANU, DOSPINESTI” – Incercari de monografie .

Iata cum am vazut eu in cateva imagini aceasta   aceasta incercare a prof Stoica Ion de a readuce la viata ( pe cheltuiala sa )  traditiile si obiceiurile  acestui sat  romanesc !

Lasă un răspuns

Top