You are here
Home > Vacante/Calatorii > „Amintiri La Gura Sobei”-Seara Cretana la Anapolis si……..Zorba Grecul !!!

„Amintiri La Gura Sobei”-Seara Cretana la Anapolis si……..Zorba Grecul !!!

Ultima excursie din sejurul in Creta a fost cea   pentru Seara Cretana   . Asadar in data de 16.08.2015  la ora 18 , autocarul ne astepta pentru a ne duce in satul Anopolis  un sat traditional grecesc .

Anapolis( orasul de sus) un sat cu 20 locuitori,situat la altitudinea de 600 m, in muntele Karouzanos.
Aici in urma cu multi ani,un mare bogatas al Cretei , originar din acest sat, Kostas Plevracos ( ” Mosa ” acum in varsta de 90 ani) a construit pe pamantul sau , un amfiteatru in aer liber de cca 1000 locuri( dupa modelul amfiteatrului Odeon dela Gostyna)unde de 4 ori pe saptamana ,o echipa de 22 actori, prezinta intre orele 19-23, un program artistic, cu tematica din mitologia greaca si dansuri populare cretane.
In semicercul din fata scenei sunt situate cca 80 mese de cate 15 persoane la care se servesc bucate traditionale cretane,rachiuri, vin alb si vin rosu la discretie, din crama proprietarului.
Punctul culminant al serii, dansul lui Zorba Grecul efectuat impecabil de un artist local precum si dansul pe masa( la care interactioneaza si publicul)O seara cretana minunata, o buna propaganda pentru cultura si traditiile cretane.
In acest  mare amfiteatru , in fata scenei erau aranjate in semicerc , mese  in care puteau urmarii spectacolul  de pe scena  si in acelasi timp serveau bucate traditionale grecesti ( cu friptura  de porc , branzeturi, salate , prajituri etc) dar si vin alb sau rosu la discretie.
Au fost 2 ore agreabile  in care am facut multe fotografii si parca am regretat ca  in jurul orei 23 s-a terminat  si ne-am indreptat fiecare grup spre autocarul

Vasile Dragomir
Nascut la 23.12.1951. Casatorit cu doi copii majori . Formatie profesionala =Inginer Foraj extractie (masterat in domeniul forajului dirijat din anul 1996) In momentul de fata , lucrez de acasa !!!
http://www.vasiledragomir.ro

Lasă un răspuns

Top