You are here
Home > Moreni > Timp liber > „Calatori in tara lor ” vacanta 2019 – Amalfi , Coasta Amalfitana !!!

„Calatori in tara lor ” vacanta 2019 – Amalfi , Coasta Amalfitana !!!

       In ziua de miercuri 09.10.2019 , in cadrul sejurului la Napoli aveam programat o excursie pe Coasta Amalfitana . Pentru aceasta dimineata la ora 8.00 ne-am imbarcat in autocar si am parcurs distanta Lettere -Castellamare di Stabia – Sorento , pentru imbarcare intr-un mic vas de croaziera de cca 200 persoane , pentru a ne transporta pe traseul Sorento -Positano – Amalfi ( traseul pe Marea Tireniana spre Coasta Amalfitana .
      Muntii Lattari, cu inaltimi de pana la 700 de metri pe linia tarmului (si pana la 1400 de metri in interiorul peninsulei), plonjeaza abrupt in Marea Tireniana care este extrem de limpede si calda tot timpul verii. Pe acesti versanti abrupti au fost sapate in stanca gradini suspendate, sosele, hoteluri, alei cu trepte – de fapt orasele intregi, cu biserici, muzee si strazi, orase 100% turistice care datorita pozitionarii lor cel putin ciudate au devenit, de-a lungul ultimelor decenii, adevarate statiuni de lux.

      Amalfi, Positano, Ravello, Minori si Sorrento su fost, in trecut mici asezari de pescari pentru ca astazi sa ajunga unele dintre cele mai frumoase statiuni ale rivierei italiene.

      Cocotate deasupra marii, aceste orasele – cu o populatie ce rareori depaseste 5000 de locuitori – sunt adevarate comori nationale datorita arhitecturii tipic mediteraneene, a vegetatiei bogate si a unui cadru natural cu adevarat unic in intreaga lume.

Atat oraselul Amalfi cat si Positano, Ravello, Minori si Sorrento au muzee, galerii de arta, catedrale si biserici v

„Povestea” unei „Vacante de Vis” asa cum a fost , 5- Sorento -Positano – Amalfi sau traseul pe Marea Tireniana spre Coasta Amalfitana , Istorie si Turism !!!

 

Lasă un răspuns

Top