You are here
Home > Moreni > Timp liber > Intalnire cu fiii satului , Valea Lunga Cricov 28.oct 2017 !Evenimentul propriuzis .

Intalnire cu fiii satului , Valea Lunga Cricov 28.oct 2017 !Evenimentul propriuzis .

Programul Festivitatilor

Asa cum spuneam in postarea din 13.oct .2017 , astazi a avut loc la Caminul Cultural Valea Lunga Cricov , In prezenta Primarului Localitatii Dl Negru Emil , a Directorului Caminului Cultural Dl Craciun Justin , a o parte a consilerilor locali si a unui numeros public , o intalnire emotionanta cu „fiii satului” urmata de o serie de manifestari culturale astfel :
– Masa rotunda Satule parinte drag , in care pe baza expunerii Primarului Negru Emil( referitor la directiile de dezvoltare a comunei, pe baza planurilor de finantare a obiectivelor cu impact social – reteaua de canalizare si marirea capacitatii puturilor de alimentare cu apa a localitatii ) toti fiii satului care au dorit si-au expus punctul de vedere despre cum vad ei acest proces de dezvoltare a comunei in viitorul apropiat si mai indepartat )
– A urmat vizitarea Muzeului Satului Valea Lunga , realizat prin straduinta directorului Caminului Cultural Dl Craciun Justin( si a colaboratorilor sai ) , si apelul catre fiii satului dea face donatii de obiecte vechi ( de imbracaminte sau unelte gospodaresti)
– In continuare primarul Negru Emil a inmanat Diplome de Excelenta tuturor fiilor satului prezenti la aceasta intalnire
-Manifestarea a continuat cu o parada a portului popular din zona
– Alocutiuni la sectiunea „Nunta de aur „, festivitatea de premiere acuplurilor careau implinit 50 deani de casnicie .
– In final a avut loc un spectacol folcloric sustinut deAnsamblul Folcloric Doina Cricovului si invitatii acestuia: Ansamblul Folcloric Braduletul – Cerasu Prahova si Ansamblul Folcloric Ciucas – Maneciu Prahova .
Spectacolul a fost deschis de Interpreta de muzica populara ALINA DRAGOMIR ” de pamant ” din satul Mosia Mica a comunei Valea Lunga Gorgota. De mentionat ca Alina Dragomir este o cunoscuta solista la Festivalul CRIZANTEMA DE AUR -TARGOVISTE . si la numeroase alte festivaluri

Au urmat Invitatii speciali : Mariana Ionescu Capitanescu , Camelia Andrei , Dan Ardelean,Radu Iordache , Catalina Tigau , Mariana Musa , Grupul folcloric Flori de garofita precum si alti tineri dornici de afirmare . A fost o sambata placuta si relaxanta on care fiecare ne-am amintit de „radacinile „noastre si de cei ramasi acolo sa lupte pentru dezvoltarea comunei Valea Lunga .
Uite un filmulet cu interpretatea Alinei Dragomir : https://youtu.be/u-abZ1Lxd1E

Vasile Dragomir
Nascut la 23.12.1951. Casatorit cu doi copii majori . Formatie profesionala =Inginer Foraj extractie (masterat in domeniul forajului dirijat din anul 1996) In momentul de fata , lucrez de acasa !!!
http://www.vasiledragomir.ro

Lasă un răspuns

Top