You are here
Home > Vacante/Calatorii > Jurnal de Calatorie Toscana 2017.9. „Hoinari ” in Campia Padului si Muntii Apenini

Jurnal de Calatorie Toscana 2017.9. „Hoinari ” in Campia Padului si Muntii Apenini

?

Această prezentare necesită JavaScript.

Câmpia Padului este o câmpie roditoare situată pe cursul Padului.
Campia Padului se întinde de la orasul Como,din nordul Italiei pâna în districtul Mendrisio, Elvetia si ocupa o suprafata de 50.000km². Câmpia Padului este regiunea cu populatia cea mai deasa si pamântul cel mai roditor din Italia. Aici se cultiva sfecla de zahar, vita de vie si cereale ca: porumb, orez si grâu. Clima regiunii este o clima continentala cu veri calde si ierni reci. A aparut prin colmatarea unui fost golf marin cu depozite aduse de râuri din Muntii Alpi si Apenini. La nord si vest câmpia are un relief deluros fiind limitata de muntii Alpi, iar la sud de muntii Apenini.
La est este marginita de coasta Marii Adriatice, unde Padul se varsa printr-o delta larga.

Apeninii sunt un lanț muntos în Italia, care se întinde pe o lungime de peste 1200 km din sudul țării până în nordul Italiei unde sunt limitați de Campia Padului. Cel mai înalt vârf al Apeninilor este Corno Grande  , cu o înălțime de 2912 m.

Munții Apenini se împart în: Apeninii de nordApeninii centrali, și Apeninii de sud. Sunt prezente numeroase formațiuni carstice, precum peșterile.

In sejurul nostru prin Toscana am fost impresionati de infrastructura existenta in zona , ( multe tuneluri  pe autostrazile strabatute )  dar si multe amenajari de santier  pe traseul acestor autostrazi . In Italia pare ca se lucreaza nonstop   la constructia de noi trasee , tunele , imbunatatiri la cele existente .

In fotografii se vede Toscana  asa cum apare de pe  varful de la San Gimignano !

Cele mai înalte vârfuri Corno Grande , 2.912 m

  • La Maiella , 2.793 m
  • Vellino, 2.487 m
  • Vettore, 2.475 m
  • La Meta, 2.240 m

Clima Apeninilor este una rece, cu precipitații relativ ridicate, peste 1900 mm precipitații pe an. Temperatura medie anuală nu urcă mai mult de 5 C. Iernile sunt reci, cu multe precipitații sub formă de ninsoare. Verile sunt răcoroase, cu precipitații moderate.

Lasă un răspuns

Top