You are here
Home > Vacante/Calatorii > Jurnal De Calatorie Toscana 2017 .6 „Hoinar” in Florenta !

Jurnal De Calatorie Toscana 2017 .6 „Hoinar” in Florenta !

Această prezentare necesită JavaScript.

Florenta este capitala provinciei cu acelasi nume situata in centrul Italiei, mai precis in regiunea Toscana. De fapt, Florenta este traversata de raul Arno, iar ca forme geografice se bucura de o pozitionare la picioarele Apeninilor. Orasul este cunoscut pentru originile renumitei familii Medici, care a ramas in istorie pentru aportul cultural pe care l-a avut. De altfel, orasul este renumit pe intreg globul pentru cladirile ce sunt imbracate in elemente arhitectonice Gotice si Renascentiste. Pentru cei care iubesc cultura, Florenta este centrul ideal in care se regasesc galeriile de arta si muzee de o importanta majora. Este de mentionat aportul cultural pe care l-au avut nume recunoscute mondial ca: Dante, Botticelli, Michelangelo sau Leonardo da Vinci. Acesti artisti au trait ce-i drept in Florenta, iar arta lor a devenit cunoscuta tocmai din acest oras al Italiei, considerat printre cele mai frumoase din lume.

Trecand de la cultura la comert, in Florenta se regasesc importante centre comerciale, de transport si de manufactura. Gurmanzii vor descoperi aici vin, ulei de masline, legume, fructe si o paleta larga de sortimente de flori, orasul  fiind un important centru de desfacere pentru acestea. In plus, Florenta este situata pe calea ferata ce leaga Italia de Nord de Roma. Tocmai de aceea, produsele care se regasesc aici sunt printre cele mai diverse. De mentionat sunt motocicletele, componentele de automobile, masinile agricole, chimicale sau instrumentele de mare precizie.

Printre locurile care trebuie vizitate se regaseste: Turnul cu clopot Giotto si turnul Signiorii, Fantana lui Neptun; Palzzo Vecchio, Palatul Pitti si Catedrala Sfanta Maria del Fiore . Acesta din urma a fost construita in stil gotic si decorata cu marmura de culoare rosie, verde si alba. Catedrala Sfanta Maria del Fiore a fost construita dupa tiparul catedralelor din Piza si Siena, iar la final a fost cea mai mare din Europa deoarece putea gazdui peste 30 de mii de oameni inauntru. Chiar si in zilele noastre Catedrala Sfanta Maria del Fioreramane un important simbol arhitectonic, fiind in continuare printre cele mai mari. In afara de acesta catedrala mai sunt doar patru mai mari ca structura.

Si daca am amintit de aportul familiei Medici in acest oras, trebuie spus ca un punct de o importanta acestei familii cu bosoreliefe lucrate de insusi  Michelangelo. Printre numeroasele muzee care merita vazute in Florenta se numara si Ufizzi, centrul care gazduieste capodopere ale celor mai mari artisti italieni. In total in Florenta sunt 87 de muzee.

Orasul este mai mult dominat de turnurile palatelor si bisericilor care ii dau un farmec aparte. Cel mai impunator ramane insa uriasul Dom al catedralei Santa Maria del Fiore. Cum orasul este traversat de raul Arno, un alt loc de vizitat pentru turisti este Podul vechi, o structura medievala care functioneaza ca baza pentru adevarate magazine, ce sunt folosite si in zilele noastre. Aceste centre erau la inceput ocupate de comerciantii de carne, dar acum au fost transformate in magazine cu bijuterii. In plus, in Florenta se afla una din cele mai mari biblioteci din Italia: Biblioteca Nazionale Centrale. Aceasta contine aproximativ 4 milioane de carti si pamflete si alte mii de manuscrise, harti si scrisori. Florenta este de asemenea si locul in care studenti din toata lumea vin sa invete la Conservatorul de Muzica si Institutul Grafic Militar, centru faimos datorita hartilor foarte bine realizate.

 

Lasă un răspuns

Top