You are here
Home > Vacante/Calatorii > „Povestea ” unei „Vacante de Vis ” asa cum a fost – 6 , Plimbare in Castellamare di Stabia si Sorento !!!

„Povestea ” unei „Vacante de Vis ” asa cum a fost – 6 , Plimbare in Castellamare di Stabia si Sorento !!!

 

 

 

     In ziua de joi 10.10.2019 , intrucat o parte a grupului nostru au plecat intr-o excursie la Roma ( la care noi nu am mers ) , am descis ca in aceasta zi sa vizitam ( pe cont propriu , fara ghid ) orasele Castellamare di Stabia si Sorento.

     Am luat  doua bilete la  unul din autobuzele care faceau curse locale  intre Lettere si Castellamare di Stabia (un oras portuar in RegiuneaCampania ) , un bilet costa 1,9 euro  iar distanta dintre localitati era de cca 30 de km , iar in jur de ora 10 am ajuns  in oras .

 Inainte de a va arata cateva fotografii din Castellamare di Stabia  doresc sa va arat un filmulet realizat de mine ( filmat din autobuz ) cu o parte a drumului de la hotelul Meridiana  la Castellamare di Stabia 

     Asa cum procedez de fiecare data inainte de vizitarea unor obiective turistice , m-am documentat si iata ce amaflat despre  orasul Castellamare di Stabia .

    Castellammare di Stabia este un oraş portuar, care avea în anul 2010 64.506 de locuitori. Oraşul este situat în golful Napoliprovincia Napoli regiunea Campania, el se află pe locul aşezării antice romane Stabiae. În anul 1654 Castellammare a fost ocupat de trupele franceze aflate sub conducerea prinţului Herzog von Guise, tot aici în 1799 câştigă o bătălie generalul francez Jacques MacDonald contra trupelor aliate anglo-napolitane. Docurile construite în 1785 în port au fost folosite în scopuri militare. În prezent amenajările militare din port sunt folosite de concernul Fincantieri. Oraşul devine renumit în 2010 când primarul oraşului Luigi Bobbio a introdus amendarea consumului de alcool în public, a celor care poartă îmbrăcăminte sumară sau celor care poartă pe stradă fuste mini după ora 22:00.[1]

       Castellammare di Stabia este un oraș mic, în Golful Napoli , printre dealuri, într-o zonă extrem de fertila, bogata în ape minerale. Castellammare a fost construit peste ruinele satului antic Stabiae: un sat încântător distrus total în 79 de dupa erupția violentă a vulcanului Vezuviu , care a îngropat chiar si Pompeiul si Herculaneum . Potrivit multor opinii, numele provine de la castelul medieval – Castelul de pe mare , care are vedere la Golful Napoli.  Astăzi, castelul este o proprietate privată și poate fi admirat doar din exterior.          Acesteasta statiune ofera tratamente terapeutice uimitoare și evenimente culturale, de asemenea. De fapt, Castellammare este unul dintre orasele cu cel mai mare număr hoteluri, vile de vacanta datorită poziției sale strategice, în apropiere unor locuri cunoscute pe plan internațional, cum ar fi Pompei și Sorrento. Catedrala din Castellammare, situata în Piazza Quartuccio, a fost obiectul multor lucrări de restaurare de-a lungul anilor, de cand a fost puternic deteriorata de la cutremurul din 1436. Veți putea admira picturi notabile de Giuseppe Rossi Bonito si Nunzio.  Sanctuarul Madonna della Libera este situat pe muntele St Cataldo. Nu ratați două festivaluri alimentare apropiate de sanctuar:”Sagra della Madonna Dell’Acqua e del Biscotto di Castellammare” si „Sagra delle Camarelle” – este sărbătorită în luna septembrie, când ai putea gusta mâncăruri tipice, cum ar fi pastele făinoase.

    Castellammare di Stabia este o statiune în provincia Napoli , regiunea Campania , sudul Italiei. Acesta este situata in Golful Napoli aproximativ 30 de kilometri sud-est de Napoli , pe ruta spre Sorrento .

Uite si fotografiile promise ;

 Dupa cca 2 ore  am plecat spre Sorento .  Ce stiam eu despre Sorento ? din Site-ul ;directbooking.ro citim :

Sorrento este un mic oras italian, situat in regiunea Campanina, sudul Italiei, la aproximativ de 50 de kilometri de Napoli.

    Orasul este superb asezat in varful unor stanci albe, foarte abrupte, ce ofera o priveliste extraordinara a Golfului Neapolelui.

      Sorrento este un oras linistit si racoros cu lamai, o plaja mica si multe cafenele. Turistii aleg spectaculosul Sorrento pentru a se relaxa in mijlocul naturii. Inca din evul mediu, multi poeti, scriitori si artisti au poposit aici pentru un timp, departe de viata agitata pentru ca aici se lasau inspirati de frumoasele coaste si renumitele apusuri de soare.

      Sorrento este foarte popular datorita locatiei sale ca punct de pornire catre atractiile din imprejurimi. Localizarea peninsulei Sorrento este la doar 5 km de Capri, unde se poate ajunge foarte usor din Portul Marina Piccola. De asemenea, Ischia si Procida, ale caror siluete pot fi vazute in zilele senine, sunt accesibile intr-un timp foarte scurt cu ajutorul salupei rapide. Sorrento este si punctul terminus al Circumvesuviana, un mic tren care pleaca din Napoli. Turistii pot ajunge la Pompeii si Harculaneum pe aceasta cale in aproximativ 30 de minute sau la Napoli in circa o ora.

    Sorrento este orasul nativ al poetului Torquato Tasso. Pe langa multele locuri fermecatoare, aici poti vedea si multe cladiri istorice cu privelisti de neuitat.

    Sorrento | Sorrento este un mic oras italian, situat in regiunea Campanina, sudul Italiei, la aproximativ de 50 de kilometri de Napoli.

    Orasul este superb asezat in varful unor stanci albe, foarte abrupte, ce ofera o priveliste extraordinara a Golfului Neapolelui

Uite si un filmulet realizat de mine pe o strada principala , pietonala din Sorento !!!

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Top