You are here
Home > Vacante/Calatorii > VACANTA 2015-6.1 ZIUA 6. PALATUL DIN KNOSSOS SI SEARA CRETANA !!!

VACANTA 2015-6.1 ZIUA 6. PALATUL DIN KNOSSOS SI SEARA CRETANA !!!

Această prezentare necesită JavaScript.

PALATUL DIN KNOSSOS -HERAKLION  16.08.2015.

Din acest program de vacanta in Creta nu putea lipsi  Palatul lui  ZEUS  din Heraklion , asa  ca desi nu aveam o excursie organizata cu ghid , in dimineata  zilei de 16.08.2015 , impreuna cu Bogdan ( fetele au ramas la piscina ), am luat un taxi pana la Heraklion cca 25 km ,( care  ne-a asteptat cca 2 ore ) si am vizitat  „Palatul din Knossos” descoperire monumentala a arheologului englez  SIR  ARTHUR  EVANS . L-am vizitat in cca 1 ora si am ramas impresionat de maretia locului .

Knossos a fost capitala Cretei Minoice si resedinta legendarului rege Minos ( fiul lui Zeus), cel mai vechi si sofisticat oras din lumea antica vestica.Legenda povesteste despre labirinticul palat construit de regele Minos si despre Minotaur( fiul reginei Pasipphae si al unui taur).Pentru a ascunde creatura, jumatate om jumatate taur,regele a decis sa il inchida in inima unui labirint.
Primul palat a fost distrus in 1700 i.e.n., insa a fost reconstruit, din pacate doar pentru a fi distrus iar intr-un incendiu in anul 1350 i.e.n.,ruinele palatului fiind ulterior transformate intr-un altar inchinat zeitei Rea.
Acest fascinant oras a fost adus la suprafata de Sir Arthur Evans,un arheolog britanic, care a pornit in cautarea legendarului labirint al regelui Minos, iar excavatiile au durat in jur de 20 de ani.
Cea mai spectaculoasa structura a palatului este Scara principala, situata pe partea estica a curtii,care duce spre apartamentele regale.Apartamentul reginei este impartit prin usi duble,are o baie cu cada iar in vecinatate o toaleta care avea apa curenta.
In zona apartamentelor se afla Sala Axelor Duble, o camera dubla spatioasa ce era apartamentul regelui.apartamentul reginei este legat de cel al regelui prin intermediul unui coridor.
Zona estica a palatului este dedicata atelierelor, iar in spatele scarii principale se afla un canal de apa , ce juca rol de canal de scurgere.
Intregul oras se bucura de decoratii spectaculoase, fiind impodobit cu fresce si picturi ce reprezentau grifoni,delfini, tauri,procesiuni religioase, si femei frumoase imbracate in haine elegante.

Pentru cine doreste sa citeasca mai multe despre  Palatul din Knossos  uite aici  http://grecia.de-weekend.ro/knossos-creta/.

Asa am vazut noi atunci  Palatul din Knossos !!!

Vasile Dragomir
Nascut la 23.12.1951. Casatorit cu doi copii majori . Formatie profesionala =Inginer Foraj extractie (masterat in domeniul forajului dirijat din anul 1996) In momentul de fata , lucrez de acasa !!!
http://www.vasiledragomir.ro

Lasă un răspuns

Top