You are here
Home > Vacante/Calatorii > VACANTA CRETA 2015- 3.3 . ZIUA 3 . EXCURSIE LA GORTYNA -MANASTIREA KALIVIANI – CRAMA ZACHARIOUDAKIS -MATALA !

VACANTA CRETA 2015- 3.3 . ZIUA 3 . EXCURSIE LA GORTYNA -MANASTIREA KALIVIANI – CRAMA ZACHARIOUDAKIS -MATALA !

Această prezentare necesită JavaScript.

Dupa cca 15 minute , ajungem in satul Ploti situat la o altitudine de 500 m si de aici la Crama de pe Domeniul Zacharioudakis .Aceasta proprietate 100% privata este situata la 129 km de CHANIA , la 74 km de RETHYMNO , la 48 km de HERAKLION si la 114 km de AGIOS NICOLAOS.
Povestea domeniului este de-a dreptul spectaculoasa .Proprietatea contine 20 hectare de vita de vie de diferite soiuri precum si o crama moderna unde are loc tot procesul tehnologic de fabricare al vinului ( in sistem gravitational) si este administrata de STELIOS ZACHARIOUDAKIS ( in anul 2000 fost jurnalist) de sotia acestuia Victoria ajutati de cei 4 baieti ai lor ;Andreas,Manolis Nicholas si Alexandros.
Spuneam ca domeniul are o poveste spectaculoasa, la inceput a fost „destelenirea” muntelui , indepartarea bolovanisului respectand toate regulile de ecologie , apoi caratul de pamant fertil si amenajarea locului pentru plantat vita de vie , planatul vitei si amenajarea sistemului de irigatii „la picatura”, intretinerea plantatiei .
Vizitarea cramei a inceput la subsol unde sunt pozitionate recientele mari de inox pentru depozitarea vinului , apoi incinta in care sunt depozitate baricurile de vin ( butoaiele de stejar) iar la etaj , excelent amenajat salonul de prezentare in care au loc degustarile cu vin alb sau rosu .
Pentru cine va ajunge acolo uite si pagina web a domeniului: www.zacharioudakis.com.

Dupa degustare am cumparat doua sticle de Cabernet Sauvignon si doua sticle de Sauvignon Blanc . Uite cum am vazut noi atunci Domeniul Zacharioudakis !!

Vasile Dragomir
Nascut la 23.12.1951. Casatorit cu doi copii majori . Formatie profesionala =Inginer Foraj extractie (masterat in domeniul forajului dirijat din anul 1996) In momentul de fata , lucrez de acasa !!!
http://www.vasiledragomir.ro

Lasă un răspuns

Top