You are here
Home > Vacante/Calatorii > VACANTA CRETA 2015 -3.4 ZIUA 3. EXCURSIE LA GORTYNA -MANASTIREA KALIVIANI – CRAMA ZACHARIOUDAKIS – MATALA !!

VACANTA CRETA 2015 -3.4 ZIUA 3. EXCURSIE LA GORTYNA -MANASTIREA KALIVIANI – CRAMA ZACHARIOUDAKIS – MATALA !!

Această prezentare necesită JavaScript.

Dupa plecarea de la crama Zacharioudakis se ajunge la Agia Triada si apoi la Phaistos, fara sa oprim . La Agia Triada este un mic palat minoic si tot aici s-a descoperit sarcofagul Sfintei Treimi ( prezentare ghid). La Phaistos , se afla templul care a fost inchinat regelui Phaistos, dar cea mai importanta descoperire arheologica de aici este discul de piatra cu inscriptii care nu au fost descifrate nici in zilele noastre.
Stapanul acestor locuri era printul Radamanthis , fiul lui Zeus conform legendei.primul palat de aici era din secolul 19 IHR, dar a fost distrus de un cutremur, iar ruinele care se gasesc astazi sunt ale palatului care a fost reconstruit trei secole mai tarziu. palatul reprezinta a doua asezare minoica din Creta, unde se pot admira ruinele pietei, ale teatrului,altarelor, colonadelor, precum si a mai multor incaperi care faceau parte de aici.
Camerele regale erau impodobite cu cu dale de alabastru, iar pe pereti se mai pot observa minunatele fresci.
( prezentare ghid)
Am ajuns la MATALA un orasel la cca 70 km de HERAKLION ( capitala insulei), un orasel la MAREA LIBIEI, unde se pot vedea multe pesteri , plaja si apa limpede a marii care este populata cu multi pesti, rezultand un peisaj minunat.
Pesterile se gasesc mai spre sud in apropierea unei plaje salbatice. Aici este si pestera unde Apostolul Pavel se presupune ca ascris Evanghelia sa.
In concluzie , statiunea MATALA , locul in care a inceput Miscarea Hippie, cu grotele ei celebre, golful colorat si marea Libiei. Strazi pictate manual, taverne cu specific pescaresc la malul marii, suveniruri de ceramica,broderii si produse naturale autohtone , se zice „cel mai” extravirgin ulei de masline ( toti comerciantii spun asa) . Am petrecut aproape 4 ore incantatoare la Matala ( cu un pic de baie , un pic de plaja ,multa plimbare, iar undeva pe la ora 19 ne-am imbarcat in autocar si am pornit spre Analipsi unde am ajuns dupa aproximativ 2 ore. A fost o zi plina cu peisaje incantatoare .Am plecat de la MATALA , gandindu-ma la tabloul mare al hippiotului GEORGE , pe care scria ; TODAY IS LIFE , TOMOROW NEVER COMES !!!
Uite cateva fotografii din aceasta ultima parte a excursiei !!!

Vasile Dragomir
Nascut la 23.12.1951. Casatorit cu doi copii majori . Formatie profesionala =Inginer Foraj extractie (masterat in domeniul forajului dirijat din anul 1996) In momentul de fata , lucrez de acasa !!!
http://www.vasiledragomir.ro

Lasă un răspuns

Top