You are here
Home > Vacante/Calatorii > VACANTA CRETA 2015 -4.3 ZIUA 4. SANTORINI – ORASUL OIA !!!

VACANTA CRETA 2015 -4.3 ZIUA 4. SANTORINI – ORASUL OIA !!!

Această prezentare necesită JavaScript.

Dupa ce „barcuta” noastra a acostat in portul Santorini , fiecare grup de turisti s-a imbarcat in autocar cu ghidul grupului si am plecat spre orasul OIA ( ghidul spune ca se pronunta IIA). Terenul este arid , predominant stancos din roca de tip vulcanic . Se spune ca in Santorini in general sunt mai multi magari decat barbati, si am vazut multe panouri pe care scria „SAVE WATER- DRINK WINE”( asadar vinul este mai ieftin decat apa, dar dupa parerea mea de mai slaba calitate decat vinul romanesc).plantatiile de vita de vie nu sunt pe spalieri ci direct pe sol.
Orasul OIA este cunoscut prin casele sale spectaculoase si prin peisajul extraordinar ( vederea calderei vulcanului de la masa de pe terasa) .Aici se spune ca este cel mai bun fistic.
Ne-am plimbat , am facut cumparaturi si am mancat un pic la o terasa deasupra vulcanului . in jurul orei 15 ne-am adunat la autocar pentru a vizita orasul FIRA.
Asa am vazut noi atunci orasul OIA din SANTORINI !

Vasile Dragomir
Nascut la 23.12.1951. Casatorit cu doi copii majori . Formatie profesionala =Inginer Foraj extractie (masterat in domeniul forajului dirijat din anul 1996) In momentul de fata , lucrez de acasa !!!
http://www.vasiledragomir.ro

Lasă un răspuns

Top