You are here
Home > Vacante/Calatorii > VACANTA IN CRETA 2015 -2. ZIUA INTAI , ZBORUL LA HERAKLION -DEPLASARE LA ANALIPSI, ZIUA DOI – RELAXARE !

VACANTA IN CRETA 2015 -2. ZIUA INTAI , ZBORUL LA HERAKLION -DEPLASARE LA ANALIPSI, ZIUA DOI – RELAXARE !

Această prezentare necesită JavaScript.

Pe data de 11.08.2015 , la ora 7 am decolat  de la Otopeni cu o cursa Tarom  si am ajuns la Heraklion la ora 9,40 , unde am fost asteptati de reprezentanta  companiei Delta Net Travel  doamna Carmen ( ghidul nostru turistic pe toata perioada sejurului in Creta)

CRETA-Istorie si Prezent,
Legenda spune ca insula Creta este locul natal al lui Zeus, parintele tuturor zeilor.
Mama lui Zeus , Rea,a venit in Creta cu ajutorul lui Gaia si Uranus pentru ca se temea de Cronos ,tatal lui Zeus, care obisnuia sa-si inghita copii pentru ca acestia sa nu-i uzurpe puterea.
Zeus s-a nascut intr-o pestera si a fost crescut de nimfe. Dupa o lupta crancena cu cronos , Zeus a devenit parintele tuturor zeilor.
Intr-o zi , Zeus , luand forma unui taur, a rapit-o pe Europa din Phoenicia si a adus-o in Creta.
Din uniunea celor doi s-au nascut trei fii;Minos,Radamantis si Sarpedon
Minos , cel mai cunoscut dintre cei trei fii ai lui Zeus, a devenit rege al Cretei si a condus insula din palatul sau din Knossos.
Fratele lui Minos, Radamantis,l-a ajutat pe primul sa i-si conduca regatul in timp ce Sarpedon si-a fondat propriul regat in Licia

Astazi,
Creta are o lungime de 260 km si o latime maxima de 56 km.Suprafata insulei se intinde pe 8260 km2.
Populatia- Aproximativ 600 000 locuitori permanenti.
Limba – Greaca si engleza pentru turisti.
Religie – Crestini Ortodocsi 100%.
Moneda – Euro din 2001.
Principalele orase si porturi;
In nord- Heraklion(aeroport), Chania,Retymnon,Aghios Nikolaos, Sitia.
In sud-Ierapetra,Mires, TimbakiPaleochora.

La aceasta vreme este o explozie florala pe insula , cactusii au inflorit , dar maslinele sunt mici ( se vor culege in decembrie)

Dupa terminarea formalitatilor la aeroport ( recuperarea bagajelor), impreuna cu ghidul  ne-am imbarcat intr-un autocar  si am fost „imprastiati” fiecare la hotelul pentru  care achitasem costul sejurului in Romania .In cca 1 ora am ajuns in mica statiune Analipsi, locatia Anthoula Village, unde gazdele noastre foarte amabile ne-au oferit doua camere  la parter langa piscina .

Dupa  putina odihna , am plecat spre Marea Egee ( cca 10 minute de la locatia noastra ), am gasit un restaurant langa plaja , am mancat  , ne-am plimbat putin pe faleza si ne-am intors la hotel  unde am stat pana seara la „balaceala” in piscina hotelului..

Locatia noastra  catalogata de 4 stele  era un grup compact de locuinte pe 1 nivel, iar in centru o piscina mare pentru adulti  cu inaltimea apei  intre 70 cm si 2 m  si o piscina mica pentru copii cu inaltimea apei pana la 70 cm . Pe doua extremitati erau dispuse sezlongurile , iar in zona office-ului era  amenajat un spatiu pentru servitul mesei  dimineata si seara ( in sistem all inclusiv).Fiecare camera avea doua paturi mari , baie cu cabina de dus si cada, frigider si o mica chicineta  unde se putea pregati  o cafea.

Am remarcat  ca de cate ori dadeam bacsis seara dupa masa ( mai stateam la o bere) , toti banii adunati erau pusi intr-o pusculuita si probabil impartiti dupa terminarea programului. Uite cateva fotografii din primele zile la Anthoula Village. Ca observatie  de prima zi , cactusii  „stateau” sa infloresca  iar maslinii aveau fructe verzi ( se coceau in ianuarie) !

Vasile Dragomir
Nascut la 23.12.1951. Casatorit cu doi copii majori . Formatie profesionala =Inginer Foraj extractie (masterat in domeniul forajului dirijat din anul 1996) In momentul de fata , lucrez de acasa !!!
http://www.vasiledragomir.ro

Lasă un răspuns

Top