You are here
Home > Vacante/Calatorii > VACANTA CRETA 2015 – 3.1 ZIUA 3 EXCURSIE LA :GORTYNA – MANASTIREA KALIVIANI – CRAMA ZACHARIOUDAKIS – MATALA

VACANTA CRETA 2015 – 3.1 ZIUA 3 EXCURSIE LA :GORTYNA – MANASTIREA KALIVIANI – CRAMA ZACHARIOUDAKIS – MATALA

Această prezentare necesită JavaScript.

Ieri , in a doua zi de relaxare in  Analipsi , am primit vizita doamnei Carmen ( ghidul nostru turistic pentru acest sejur ) care ne-a oferit  mai multe excursii optionale  in insula . Am acizitionat mai multe excursii si zilnic ma voi referi la cate una .

Astazi avem planificat  o excursie  de o zi  pe traseul ;GORTYNA – MANASTIREA KALIVIANI-CRAMA ZACHARIOUDAKIS- MATALA  ( MAREA LIBIEI).EXCURSIA A COSTAT  50 euro/persoana   si a meritat fiecare cent platit .

La ora 8, dupa masa de dimineata , autocarul Agentiei DELTA  NET TRAVEL , impreuna cu ghidul nostru , precum si ceilalti turisti  care au cumparat aceasta excursie, ne asteptau la  intrarea  in hotel .

A fost o zi minunata  traversand insula pe latime ,un periplu prin traditionalele asezari cretane cu peisaje fanastice . Prima oprire a fost la Gortyna ( o localitate la cca 45 km de Heraklion) , care a fost si capitala insulei Creta in epoca romana.
Aici se afla ruinele bisericii Sf Titus ( printre primele construite pe insula), un odeon( teatru in aer liber) din perioada imperiului roman si primele table de legi din Europa , sculptate de grecii antici in piatra si care stau la baza codului juridic de astazi.
Intrucat in aceasta excursie am avut mai multe opriri si am facut multe fotografii am sa prezint imagini de la fiecare locatie vizitata insotita de cateva comentarii.
Asadar dupa vizitarea ruinelor bisericii Sf Titus , am vizitat ruinele teatrului in aer liber, celebrele Table de la Gortyna sculptate in piatra , Platanul lui Zeus ( legenda spune ca sub acest platan a adus-o ZEUS pe frumoasa EUROPA), apoi Maslinii de 1 000 de ani si foarte multi smochini cu fructele date in parg .
Uite cateva fotografii din ziua de 13.08.2015( prima escala din excursia de la Matala – ziua a treia in Creta )

Vasile Dragomir
Nascut la 23.12.1951. Casatorit cu doi copii majori . Formatie profesionala =Inginer Foraj extractie (masterat in domeniul forajului dirijat din anul 1996) In momentul de fata , lucrez de acasa !!!
http://www.vasiledragomir.ro

Lasă un răspuns

Top