You are here
Home > Diverse > VENETIA , cea de toate zilele , asa cum am vazut-o noi in timpul sejurului din Toscana din anul 2017 !

VENETIA , cea de toate zilele , asa cum am vazut-o noi in timpul sejurului din Toscana din anul 2017 !


Uite ce putem vedea la Venetia intr-un City break ……sau mai mult !
       Palatul Dogilor din Venetia este un exemplu superb de arhitectura gotica venetiana. Palatul Dogilor a servit ca senat, centru administrative, tribunal, arhiva publica si inchisoare pana in anul 1797 atunci cand a cazut republica venetiana. Prima data ridicat in sec al IX-lea, Palatul Dogilor a fost reconstruit de mai multe ori dar din anul 1340, o data cu constructia Salii Consiliilor, a inceput cu adevarat sa prinda forma. Alegerea dogilor era particulara orasului si a durat 1000 de ani din anul 697 pana in 1789. In Sala Consiliului sunt picturile primilor 76 de dogi..
       Basilica di San Marco este biserica cea mai cunoscuta din Venetia si unul din cele mai bune exemple de arhitectura bizantina. Ea se afla in Piata San Marco. Initial biserica era o capela pentru conducatorii venetieni. Din anul 1807 a fost locasul Patriarhului Venetiei. Datorita formei opulente, decorata cu mozaic bizantin, si datorita statutului sau de putere si bunastare ca simbol venetian, a mai fost numica si Biserica de aur (Chiesa d’Oro). Exteriorul bisericii este impartit in 5 arcade despartite de stalpi decorati cu marmura policromata….
        Piata San Marco este piata cea mai cunoscuta din Venetia inconjurata de cafenele si buticuri superbe. In New York fiecare turist trebuie sa mearga in Times Square, in Londra trebuie sa vada Piata Trafalgar sau Circul Piccadilly, in Paris trebuie neaparat macar sa traverseze Piata Concorde. Echivalentul lor in Venetia este Piata San Marco. Ea difera de corespondentele sale straine in doua aspecte majore: este mult mai atractiva si nu a fost corupta de traficul automobilelor. Napoleon numea piata San Marco „receptia cea mai frumoasa a Europei”….
        Desi Venetia este impartita in insule si canale, Marele Canal este singurul canal mare cu adevarat. Are forma unul „S” in oglinda si are aproximativ 3,8 km lungime, 30-90 latime si o adancime de o medie de 5 metri. Marele Canal este cel mai bine cotat cartier din Venetia: casele sunt mai mari (construite intre sec XIII – XVIII), decoratiunile sunt la scala mult mai mare si dispune de cel mai usor transport cu barcile avand cel mai mare trafic cu barcile din oras. Este normal atunci cand consideri ca acest canal ofera oportunitati mai mari pentru orice vizitator de a vedea…

Cu gondola la Venetia-1 28.09.2017

Mai multe despre ziua petrecuta la Venetia , aici

Jurnal De Calatorie Toscana 2017.8 „Hoinar „in Venetia !!!

 

Lasă un răspuns

Top