You are here
Home > Vacante/Calatorii > VIZITAREA SALINEI PRAID SI A STATIUNII SOVATA !!!

VIZITAREA SALINEI PRAID SI A STATIUNII SOVATA !!!

Această prezentare necesită JavaScript.

In acea  zi de februarie 2015, impreuna cu prietenul meu MOGA  PETRE  de „pamant ” din MOSUNI  Judetul Mures am mers sa vizitez SALINA  PRAID , care este situata la cca 10 km se statiunea  SOVATA  din Judetul Mures.

Salina  se afla la o adancime de  120 m  si pune la dispozitia turistilor; spatiu de recreere, locuri de joaca pentru copii, restaurant,toalete,capele pentru rugaciune,un muzeu  in care se prezinta  metode de extragere a sarii din cele mai vechi timpuri si pana azi .

Intrarea in salina se face cu autobuzul, iar in subteran  inainte de intrarea propriuzisa  se trece  printr-o sala de asteptare amenajata cu mese si bancute. Dupa o calatorie cu autobuzul  ce coboara aproape 2 km in inima pamantului , accesul se face  coborand  „pe jos” pe sute de trepte abrupte, ce se transforma  intr-o veritabila proba de rezistenta  pentru cei  care nu sunt obisnuiti  cu efortul fizic .Am mancat de pranz la restaurantul  salinei .

Au fost aproape 3 ore agreabile  la finalul carora am decis  impreuna cu Moga Petre  sa-mi arate si statiunea SOVATA  in februarie , . Uite cateva poze de atunci !! Mai multe despre Salina Praid  aici;https://www.travelguideromania.com/ro/salina-praid-obiective-turistice-din-harghita/

Mai multe despre statiunea Sovata aici;https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-7-motive-pentru-o-vacanta-la-sovata

Vasile Dragomir
Nascut la 23.12.1951. Casatorit cu doi copii majori . Formatie profesionala =Inginer Foraj extractie (masterat in domeniul forajului dirijat din anul 1996) In momentul de fata , lucrez de acasa !!!
http://www.vasiledragomir.ro

Lasă un răspuns

Top