You are here
Home > Vacante/Calatorii > Jurnal De Calatorie Toscana -2017 .1 „Hoinar” in Bologna !

Jurnal De Calatorie Toscana -2017 .1 „Hoinar” in Bologna !

Această prezentare necesită JavaScript.

Această prezentare necesită JavaScript.

Prima etapa a sejurului din Toscana , a fost  Bologna . Dupa decolarea de pe  Otopeni la ora 13 , cu o cursa Blue Air  , la ora 14,15 am aterizat pe aeroportul Marconi  din Bologna

Ce stiam despre Bologna inainte de a ajunge aici ? Stiam de exemplu  ca  Bologna este supranumit „Orasul celor doua turnuri”.

Recunoscut mai ales datorită celei mai vechi universități din lume, care datează din anul 1088, Bologna este capitala uneia dintre cele mai bogate regiuni italiene, Emilia Romagna.

Orașul reprezintă însă un obiectiv ideal pentru turiştii italieni şi străini care caută în Peninsulă o vacanță culturală, dar şi momente de relaxare și divertisment.

Italienii numesc Bologna oraşul „rosso“ (roşu) pentru culoarea acoperişurilor şi a caselor, dar şi oraşul „grasso“ (gras) pentru excelenta sa gas- tronomie, cunoscută şi apreciată la nivel mondial. De 2.500 de ani, inima oraşului este Piazza Maggiore, piața centrală.

De aici pornesc toate traseele turistice. Palatul Regelui, Palatul Podestà, Piazza Nettuno sau Torre Degli Asinelli (sau Le Due Torri). Biletul costă câțiva euro, însă priveliștea e de neprețuit.

Bologna este şi un oraş cu prețuri abordabile, în care turiştii se pot opri cîteva zile, şi de unde, cu trenul, pot vizita marile oraşe din apropiere: Roma, Florența, Siena, Pisa, Veneția, Genova, Padova

Si ce credeti ca am mancat in aceasta vizitabin Bologna ? Paste bolognese iar la toate cumparaturile efectuate ( apa minerala , inghetata ) au dat bon fiscal.Zilele urmatoare va voi da mai multe detalii ( acum nu am semnal bun la internet ) !!!

Lasă un răspuns

Top