You are here
Home > Diverse > Povestea unei vacante de vis asa cum a fost , Sejur Sicilia 2023 – Cap 1 Sosirea pe aeroportul Fontanarosa si vizitarea orasului Caltagirone , 26.mai.2023 ! !

Povestea unei vacante de vis asa cum a fost , Sejur Sicilia 2023 – Cap 1 Sosirea pe aeroportul Fontanarosa si vizitarea orasului Caltagirone , 26.mai.2023 ! !

 

La ora 15,20 ora locala am aterizat pe aeroportul Fontanarosa din Catania , ne-am intalnit cu ghidul  Sorin Bicheru din partea agentiei Hello Holydai , am recuperat bagajele  si asa cum am avut planificat  , dupa ce ne-am imbarcat in autocar  am pornit sa vizitam  orasul  Caltagirone  ( orasul ceramicii  situat la cca 70 km  de Catania.

Ca de fiecare data inainte de vizitarea unui obiectiv turistic  m-am documentat si iata ce am gasit .

Orasul cel mai infloritor in provincia Catania  este CALTAGIRONE  cunoscut si sub numele de ”regina muntilor ”, deoarece  de la inaltimea  celor 3 coline ale sale  domina zona ce se afla mai jos .

Orasul cel mai infloritor  este format din 2 parti  , orasul de sus si orasul de jos  legate prin trepte  lumgi care dateaza  din anul 1506, in varful caruia  se afla  BISERICA  SANTA MARIA DEL MONTE  ( anul 1700)

Scara a fost infrumusetata  in 1954 cu ceramica colorata  cu care se mandresc  locuitorii orasului, deoarece Caltagirone  este numit si ”orasul faiantei ”

Interesanta  este si vizita la MUZEUL DE STAT AL CERAMICII in care sunt adunate  bucati de obiecte  care dezvaluie povestea  ceramicii din vremurile preistorice  pana in prezent .

La capapatul strazii Vittorio Emanuelle  se afla Biserica SF Iacob  de origine normanda dar refacuta in sec olulu alXVII-lea  in interiorul careia se pot admira statuia si moastele sfantului.

Dupa o calatorie  de o ora si un pic  am ajuns  la Caltagirone , un orasel ”cocotat” in varful  a trei coline . Dupa o plimbare scurta la biserica  Santa Maria del Monte si admirarea  celor 142 de trepte ale ”scalinatei”, am continuat plimbarea cu un ”trenino’ un fel de trenulet  care plimba turistii pe stradutele inguste  ale orasului ..

Uite cateva fotografii facute de noi cu aceasta ocazie !.

Daca doriti mai multe informatii despre Caltagirone uite aici :

Impresii din Caltagirone Sicilia orașul ceramicii: 10 activități minunate pe care le poți face aici

Lasă un răspuns

Top