You are here
Home > Diverse > Povestea unei vacante de vis asa cum a fost . Sejur Sicilia 2023, Cap 11 – Vizita in orasul Ragusa , 01.iunie,2023 !

Povestea unei vacante de vis asa cum a fost . Sejur Sicilia 2023, Cap 11 – Vizita in orasul Ragusa , 01.iunie,2023 !


                                                                     Ragusa
       Ragusa este capitala celei mai sudice provincii a Italiei si este compusa din Ragusa Moderna si din Ragusa Ibla unde se ridica edificii vechi cum ar fi Bazilica Sfantul Gheorghe si Biserica Sfantul Iosif , ambele in stil baroc cu bogate fatade dominate de turnuri cu clopot

      In partea noua a Ragusei  se afla Catedrala  datand din secolul  al XVII-lea  inchinata Sf Ioan Botezatorul care  are o fatada eleganta  cu coloane  si alaturat o clopotnita . 

In anii 60 a fost infiintat  Muzeul de Arheologie  care aduna vestigiile  descoperite in zona inconjuratoare 

Ragusa are origini încă din mileniul II Î. Hr, atunci când în zonă existau așezări siceli. Sicelii au fost niște triburi italice, care locuiau în sud-estul Siciliei. Siculi era denumirea lor în latină și sikeloi în greaca veche. Oricum, tot sicelii sunt cei care încă din antichitate au dat numele insulei-Sicilia, contopindu-se curând în cultura Magnei Grecia.

       Ragusa Ibla cunoscută atunci ca Hybla Heraea, a intrat în contact cu coloniile grecești în special datorită portului său din Kamarina. Hybla a fost o vreme sub conducere cartagineză, după care a urmat o stăpânire romană și bizantină. Aceștia din urmă au fortificat orașul și au construit un castel uriaș.

      În 848 d. Hr, arabii au cucerit orașul și au stăpânit-o undeva până în secolul XI, când au fost cuceriți de normanzi. Primul conte a fost Geoffrey, fiul contelui Ruggero de Sicilia.

        A urmat cutremurul devastator din 1693, când Ragusa a fost foarte afectată, aproximativ 5000 de persoane și-au pierdut viața. Mulți locuitori s-au mutat, luând naștere orașul de sus- Ragusa Superiore, în paralel fiind reconstruit și cel de jos, cu foarte multe clădiri în stil baroc.

 

                                                        Uite cateva fotografii facute de noi in Ragusa !

De pe site-ul , am fost acolo .ro  am gasit o frumoasa prezentare a Ragusei pe care doresc sa vi-o prezint  !

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Top