You are here
Home > Vacante/Calatorii > VACANTA 2015-8. ZIUA 8. LA REVEDERE CRETA !

VACANTA 2015-8. ZIUA 8. LA REVEDERE CRETA !

Această prezentare necesită JavaScript.

Cu bagajele facute de seara , a doua zi 18 .08.2015, la ora 6 ne-amimbarcat in autocarul care „culegea” turistii din lotul nostru  pentru a-i transporta la aeroportul Nikos Kazantakis din Heraklion  pentru imbarcare la zborul spre Bucuresti , operat tot de o cursa Tarom .

Zborul a fost fara incidente  si in jurul orei 10 am aterizat pe Otopeni .

Am vazut multe locuri si oameni minunati in Creta  , dar a ramas asa ca o parere de rau  ca nu am putut  vedea  tot ce ne propusesem  si anume ;

Pestera lui Zeus ( Diktaion Antron) este locul in care s-a nascut Zeus . Uite legenda ..Deoarece Uranus  i-a prezis lui Cronos ca va pati la fel( va fi inlaturat de la putere de copii) acesta a hotarat sa scape de ei , numai ca felul in care ii inlatura era mult mai crunt decat al lui Uranus( care i-a inchis in pestera din Tartar). De fiecare data cand  sotia sa Reea nastea acesta ii cerea copilul si il inghitea pe loc . Asa s-a intamplat cu Hestia,demetra,Hera , Hades si Poseidon .  Reea a cerut ajutorul Gheei (intruchiparea pamantului) carea ascuns-o in Creta , intr-o pestera pe muntele IDA. Acolo l-a nascut Reea pe Zeus.Dupa ce l-a nascut a plecat repede acasa, unde a invelit un pietroi in scutece moi si i l-a dat lui  Cronos ca fiind ultimul lor copil.Acesta l-a inghitit fara sa respire gandind ca a mai scapat de o primejdie.In acest loc sespune ca  a trait si a crescut Zeus pana cand a venit momentul sa-l poata rasturna pe Cronos .

Croaziera  in Insula de Aur-Chrissi sau „Caraibele Cretei”. Trseul presupune strabaterea insulei in cea mai ingusta parte , de unde se va merge cu vaporasul  strabatand Marea Libiei , cu ape clare de cristal, spre Insula Chrissi, ultima bucata de pamant , inainte de coasta africana.

Cheile Samariei – cele mai lungi  si mai frumoase chei di Europa ( 18 km lungime) cu canioane  de pana la 500 m inaltime, cu fauna si flora salbatice, cascade,cel mai mare parc de pasari de prada, grote si plaje virgine. Si dupa o alternanta  fascinanta de culori, de piscuri, de creste si inaltimi, la capatul calatoriei, Marea Libiei .

Poate la anul , poate …..vreodata  … acum asta a fost !!!

Vasile Dragomir
Nascut la 23.12.1951. Casatorit cu doi copii majori . Formatie profesionala =Inginer Foraj extractie (masterat in domeniul forajului dirijat din anul 1996) In momentul de fata , lucrez de acasa !!!
http://www.vasiledragomir.ro

Lasă un răspuns

Top