You are here
Home > Vacante/Calatorii > VACANTA CRETA 2015 -4.1 ZIUA 4. DESPRE SANTORINI .!!!

VACANTA CRETA 2015 -4.1 ZIUA 4. DESPRE SANTORINI .!!!

Această prezentare necesită JavaScript.

Despre Santorini . Asa cum scriam in cea de-a doua zi a prezentei noastre in Creta cu ajutorul ghidului nostru ,doamna Carmen am cumparat mai multe excursii optionale . Una din ele a fost cea de pe insula Santorini , care a costat 150 euro/persoana . Ce stiam despre SANTORINI ?
Stiam de exemplu ca Santorini este un complex de insule, rezultat in urma unei eruptii vulcanice puternice de acum 3 600 de ani, ce a determinat fragmentarea unei insule mai mari si formarea unei CALDERE. Insula principala este destul de mica( aprox 20 km de la nord la sud si poate fi explorata intr-o saptamana .
Santorini are doua orase imprtante OIA si FIRA ( capitala insulei).In general insula se prezinta ca un puzzle de campuri aride, sarace in vegetatie, stanci aspre roci vulcanice, plaje cu nisip negru, mare cat vezi cu ochii iar deasupra un cer limpede, cu nori precum vata de zahar.
Simbolurile insulei sunt ; magarusii( vinsanto), apusul de soare vazut din OIA,, casele albe,, bisericutele cu turle albastre, vinetele albe ( fava), rosiile cherry, cochiliile, uleiul de masline si celebrul fistic .
Cea mai cunoscuta statiune este KAMARI, o localitate plina de viata , cu multe hoteluri si restaurante cu plaja intinsa .Cea mai mare problema a insulei este apa , care este adusa de pe continent ( foarte multe cisterne circula in Santorini distribuind apa ). Vara sunt interzise constructiile de orice fel si exista obligativitatea fiecarei proprietati de a realiza captarea apei din ploi ( care sunt foarte rare)
Drumul din Creta sau din Grecia Continentala se face cu vase de croaziera imense tip SEA JETS, care la parter pot transporta cca 100 autoturisme , motociclete , cisterne cu apa si alte materiale necesare celor din insula.
Cabinele sant dispuse pe 4 nivele in stanga si in dreapta unui ax central de cca 6 m pe care sunt pozitionate bufeturi cu diverse alimente si racoritoare, mini studiouri foto si multe alte „nimicuri „care „produc” bani.Distanta dintre Creta si Santorini se parcurge incca 1,30 – 2 ore.
In aceasta postare va arat si un pliant care exista la bord privind reguluile de urmat in caz de naufragiu si cateva fotografii de prezentare a insulei SANTORINI.

Vasile Dragomir
Nascut la 23.12.1951. Casatorit cu doi copii majori . Formatie profesionala =Inginer Foraj extractie (masterat in domeniul forajului dirijat din anul 1996) In momentul de fata , lucrez de acasa !!!
http://www.vasiledragomir.ro

Lasă un răspuns

Top