You are here
Home > Viata de petrolist > VIZITA AMBASADORULUI DIN MAREA BRITANIE la SONDA 310 BOBOCU !

VIZITA AMBASADORULUI DIN MAREA BRITANIE la SONDA 310 BOBOCU !

Această prezentare necesită JavaScript.

     In calitate de RIG  MANAGER    la o instalatie de foraj , apartinand TM Drill Targu Mures care sapa o sonda ( 310 Bobocu jud Buzau) pentru un beneficiar privat, ZETA PETROLEUM ,  am avut onoarea si placerea sa-l primim  la acea sonda  pe AMBASADORUL DE ATUNCI  al  MARII BTITANII in ROMANIA  , SIR MARTIN HARIS  !
Ce stiam
      Zeta Petroleum este o companie privata de explorare si productie de petrol si gaze infiintata in 2005 si are ca sfera de interes Europa centrala si rasariteana. In Romania, Compania detine un portofoliu de concesiuni cu potential de productie in petrol si gaze naturale. De asemenea, evalueaza noile oportunitati de extindere cu scopul cresterii nivelului de productie de hidrocarburi si, implicit, cresterea randamentului actiunilor.

     Studiul seismic efectuat de Zeta Petroleum in 2010 la zacamantul de gaze naturale de la Bobocu evidentiaza un model geologic inedit pentru aceasta zona, iar analiza preliminara a datelor indica existenta unor resurse neexploatate inca.
    Compania mama Zeta Petroleum este un fond de investitii listata la Bursa din Australia
Avand in vedere interesele englezilor legate de aceasta companie , dar mai ales ca la ei functioneaza Legea Loby-ului , nu s-a gandit nimeni sa-l acuze pe Ambasadorul Martin Haris de trafic de influenta .
Ce am remarcat cu acea ocazie a fost cunoasterea foarte buna a realitatilor petroliere ale zonei Bobocu , zacamant de gaze exploatat intens in ultimii 50 de ani , despre care ambasadorul stia foarte multe lucruri .          Dar in afara de chestiunile tehnice de care a fost interesat Sir Martin Haris vorbea o limba romana de apreciat pentru multa lume . S-a interesat de cine a fabricat instalatia de foraj MR 8000 cu care se lucra , despre formatia de foraj si performantele ei . Vizita a durat aproape o ora si jumatate si din cate am observat ambasadorul a ramas cu o parere buna despre noi.
       Din pacate pentru ei , dupa efectuarea probelor de productie sonda a fost sterila asa ca investitia companiei Zeta Petroleum nu a fost una reusita
In februarie 2017 a aparut urmatoarea stire.

      Englezii de la Zeta au cedat operațiunile petroliere din România chinezilor de la Golden Meditech Holdings Ltd, un holding farma din Hong Kong, în contul unor datorii de 2,6 milioane de euro. Astfel, în premieră, o companie chineză va fi direct implicată în operațiuni de extragere a țițeiului și gazului din subsolurile României.
         Compania Zeta Romania Group, parte a britanicilor de la Zeta Petroleum, a fost cumpărată de GM Investment & Co Limited, care, la rândul său, este parte a consorțiului farma chinezesc Golden Meditech Holdings Ltd, potrivit Bloomberg. Astfel, chinezii capătă acces la concesiunile de țiței și gaze Zeta din România, Bobocu, Suceava și Jimbolia. Cesiunea de acțiuni s-a făcut pentru stingerea unei datorii de 2,6 milioane de euro.

Vasile Dragomir
Nascut la 23.12.1951. Casatorit cu doi copii majori . Formatie profesionala =Inginer Foraj extractie (masterat in domeniul forajului dirijat din anul 1996) In momentul de fata , lucrez de acasa !!!
http://www.vasiledragomir.ro

Lasă un răspuns

Top