You are here
Home > Părerea mea > PREOT SEBASTIAN SERBAN- PREDICA DIN SAPTAMANA PATIMILOR , PAROHIA AGHIRESUL FABRICI JUD CLUJ !!!

PREOT SEBASTIAN SERBAN- PREDICA DIN SAPTAMANA PATIMILOR , PAROHIA AGHIRESUL FABRICI JUD CLUJ !!!

O PREDICA PLINA DE „SIMTIRE DUHOVNICEASCA ” MARCA  PREOT  SEBASTIAN SERBAN  -PAROHIA                                                                                AGHIRESUL  FABRICI  JUD CLUJ !!!

      Saptamana patimilor Domnului cea mai importanta saptamana din an O inima plina de recunostinta priveste spre crucea lui Hristos si vede pe Pastorul cel bun,Care Isi pune sufletul pentru oile Sale (In. 10,11). Din pacate noi cei de azi nu -I mai suntem recunoscatori lui Iisus pentru ceea ce a facut pentru noi .

     Mantuitorul a vorbit in nenumarate randuri despre dragostea lui Dumnezeu fata de oameni . El este bun si milostiv incat trimite atat soarele cat si ploaia la timpul potrivit si peste cei buni dar si peste cei pacatosi.Cat a fost pe pamant Hristos a dat sanatate bolnavilor lumina orbilor , leprosilor tamaduire si celor morti viata. Dar iubirea lui Dumnezeu a fost exprimata cel mai convingator prin suferintele lui Iisus din vremea Patimilor Sale infricosatoare .

     Il vedem pe Iisus urcand pe dealul Golgotei ,coplesit de o mare suferinta si de greutatea crucii pe care o poarta din iubire pentru noi. Picioarele Sale lasa pe pamant urme de sange , mainile strang cu putere crucea ce apasa pe umarul ranit , trupul este sfartecat de biciul ce a lovit fara mila , de pe cap coboara raurii de sange ce se scurg din ranile deschise de coroana de spini. Dulcele Iisus urca din ce in ce mai greu spre culmea Golgotei , Se clatina Se opreste are febra mare si dureri ingrozitoare ,Se apleaca pentru a aduna puteri. Cade la pamant sub povara crucii .Iata Omul! Iata-L pe Imparatul nostru ! Iata-L pe Mantuitorul nostru !

      Ajuns pe culmea Golgotei,este dezbracat de vesminte si cu ciocanele I se bat cuie in maini si piicioare, Este bine sa-L privim pe Iisus in ce stare grozava se afla pe lemnul crucii ,stiind ca numai pacatele noastre Ĺ-au facut sa sufere atata .Capul Sau plecat trist pe umar , atarna fara de slava , umilit. Ochii Lui cei blanzi si senini sunt acoperiti de sange inghegat. Parul Sau e plin de sange si sudoare . Mainile cu care a binecuvantat multimea , intinse pe cruce ,cu venele umflate , sunt gata sa plesneasca ,sub greutarea trupului,Picioarele se sprijina in cuiul care le-a strapuns.

      Sunt ultimele clipe , toti L-au parasit pe Hristos „Dumnezeul Meu ,Dumnezeul Meu ,pentu ce M-ai parasit ?”(Mt.27,46)Clipele sunt numarate, respiatia e greoaie si din ce in ce mai rara,Iisus rosteste ultimele Lui cuvinte: „SAVARSITU-S-A!”(In.19,30)

     Prin aceasta a cuprins intr-o singura privire toata lucrarea savarsita de El prin Jertfa Sa ispasitoare si a aratat ca toate cele prezise de prooroci se implinesc si se vor implni in Persoana Lui,de-a lungul veacurilor.Datori santem noi cei de astazi sa raspundem cu iubire la iubirea Sa divina .

      Sa-I imitam virtutile si sa fim „morti pacatului” dar vii pentru Dumnezeu, Ne aflam in aceasta saptamana unica din timpul anului .Prin ceea ce am expus mai sus am cautat sa ne aducem aminte de cele intamplate in urma cu 2000 de ani . Sa ne intrebam noi cei de astazi suntem alaturi de Hristos macar in aceasta sapamana a paimilor ?            Suntem mai buni , ii ajutam pe cei in nevoi ,participam la slujbele ce se savarsesc in biserici , ne marturisim pacatele pe care le-am facut in timpul anului ,si apoi sa putem primii Trupul si Sangele lui Hristos in chip real dar nevazut .

     In felul acesta ,ne facem vrednici de a praznui cu folos Sfintele Pasti,cantand cu voiosie . HRISTOS A INVIAT DIN MORTI CU MOARTEA PE MOARTE CALCAND SI CELOR DIN MORMINTE VIATA DARUINDULE!!

   Preot Sebastian Serban Aghiresu Fabrici

    3 Aprilie 2018

Vasile Dragomir
Nascut la 23.12.1951. Casatorit cu doi copii majori . Formatie profesionala =Inginer Foraj extractie (masterat in domeniul forajului dirijat din anul 1996) In momentul de fata , lucrez de acasa !!!
http://www.vasiledragomir.ro

Lasă un răspuns

Top