You are here
Home > Diverse > Sindicatul Liber Independent de la Schela Moreni !

Sindicatul Liber Independent de la Schela Moreni !

Ing Ciobanu Gheorghe liderul SLI Moreni

SINDICATUL LIBER INDEPENDENT DE LA SCHELA MORENI

În prezent, în Sindicatul Liber Independent de la Schela Moreni mai sunt aproximativ 1700 de membri (în comparaţie cu 3200 în 1990), scăderea fiind legata de diminuarea numărului de salariaţi. Sindicatul este afiliat la Federaţia Sindicatelor Libere şi Independente Petrom. Relaţia dintre conducerea sindicatului şi membrii de sindicat este realizata printr-un contract colectiv de munca, parafat de la an la an, obligandu-se astfel o protecţie sociala corespunzătoare pentru salariaţii petrolişti şi familiile acestora.

Ulterior, S.L.I. din Schela Moreni participa alaturi de F.S.L.I. Petrom la înfiinţarea Fondului Mutual Petrolul Roman, la constituirea Asociaţiei Salariaţilor din Petrom. prin care salariaţii devin acţionari la B.C.D. Romextera S.A. şi preiau 51% din acţiunile Petrom Service S. A., societate care reuneşte serviciile mecano-energetice din cadrul S.N.P. Petrom S.A.

Sindicatul înfiinţează, în anul 1994, o societate comerciala (S.C. Tenis Club), cu sediul în Str. Flacara, nr. 22. La momentul actual, conform statutului S.N.P. Petrom S. A., se intenţionează participarea salariaţilor la privatizare prin preluarea unui pachet de acţiuni de pană la 10% din capitalul social.

Liderul S.L.I. din Schela Moreni este Ciobanu Gheorghe, născut la 18.02.1962, inginer de petrol în cadrul Schelei, cel care coordonează întreaga activitate sindicală.

Lasă un răspuns

Top